Már 1977-ben ostobaságnak tartották azt, amiről Orbán Viktor tegnap beszélt

De legalább meg lehet ebből gazdagodni.

Emlékezetes, a Csillagok Háborúja filmeposz negyedik epizódjában hangzik el először a sötét oldallal való riogatás. Alec Guinness, kora egyik legnagyobb színésze, 1977-ben öltötte első ízben magára a köntösét, hogy megfogalmazása szerint "banális maszlaggal" terhelje a filmipart.

Jellemző, hogy a legenda szerint ő kérte George Lucastól, minél hamarabb „ölje meg” Obi-Wan Kenobit, mert nem akart több ostobaságot elmondani a filmvásznon.

Azonban a sors furcsa fintora, hogy az akkor már 63 éves Guinness ezen banális mondatoknak köszönhette, hogy meggazdagodott, ugyanis nem fixbért kért a szerepért cserébe, hanem a jogdíjak két százalékát kapta meg.

De legalább a legendás brit színész elismerte ezt, és egyáltalán nem is tetszett neki, hogy világhírét és vagyonát a "sohase becsüljük le a sötét oldal erejét" megállapításnak köszönheti. Emlékezetes, egyszer egy 12 éves fiúnak csak azzal a kikötéssel adott autogramot, hogy az többé nem nézi meg a Csillagok háborúját ("Do you think you could promise never to see Star Wars again?").

Ezt az esetet egyébként többször is elmesélte Guinness.

A Puskás Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász buszával hordják az embereket Orbán beszédére

Az állami tévé tudósítója szerint a rossz idő ellenére közel tízezren vesznek részt a rendezvényen. A Hír TV Facebook-bejegyzéséből kiderül: buszokkal hozzák az embereket a beszédre, a sorban felbukkant a Puskás Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász csapatbusza is.

Azt sajnos most még nem tudjuk, hogy Orbán Viktor, a politikától visszavonulva, valamelyik kastélyának erkélyén visszatekintve kacskaringós múltjába, bevallja-e unokáinak, hogy 2017-ben milyen ostobaságokat is mondott, és hogy a dinasztia az ilyen hülyeségekből szedte meg magát. Végül is, csak egy köntöst kell hozzá felvennie, és máris hitelesnek tűnhet.

Addig pedig Jeszenky Géza szavaiba tudunk belekapaszkodni,

szégyenteljes, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját.