Tökéletes látlelet a NER szellemi pókhálójából

Pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen – idézhetünk József Attilától, ha megnézzük a Magyar Idők kormánylapban megjelent Szili Katalin-interjú két legérdekesebb elemét.

Ugyanis ez az interjú olyan szépen írja le a Nemzeti Együttműködés Rendszerének proli sunyiságát és egyszerű ostobaságát, hogy az már-már Németh Szilárd-díjra érdemes.

Szili Katalin igazi túlélő, hiszen egyike azoknak, akik nem csak a Fidesz elszámoltatását úszták meg, hanem jól fizető munkát is kaptak: az MSZP egykori alelnöke jelenleg Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjaként dolgozik, és magyaráz el dolgokat a kormánylapnak. Nyilván arról, hogy miért kell a Fideszre szavazni.

Ez az egyik dolog, ami már önmagában is fantasztikus élményt nyújt a magyar politikába újszülöttként betekintő ártatlanoknak.

A másik, hogy Szili kötelező jelleggel beszélt a baloldali pártok és a Jobbik választási összefogásáról is, ami ugyan nem több egy átkólázott éjszaka után kampányüzenetbe foglalt fantasztikus-irodalmi fogásnál, mégis, a NER ebből épít politikai üzenetet.

Mert a valósághoz ugyan még a józan fantázia szintjén sincs köze, de a NER-ben mégis ez a valóság. Valahogy úgy, mint azt gondolni, kormánypárti szavazóként még verekedni is büntetlenül lehet.

Forrás
MTI nyomán