Három évet kapott a gyilkosságban részt vevő fideszes képviselő

Tevékenyen részt vett az emberölésben.

A vád szerint Gál Roland volt az, aki saját autójával vitte az áldozat házához a gyilkost, G. Antalt.

Ő végül megfojtotta a vele pénzügyi vitában álló dunaföldvári vállalkozót, a holttestet pedig Gál Rolanddal együtt elszállították a fideszes képviselő dunaújvárosi anyjának házához, aminek kerti pincéjébe befalazták.

Volt még egy vádlott, a másodrendű Sz. József, aki a figyelő szerepét töltötte be: ő figyelte meg, mikor van egyedül a vállalkozó, és amikor így lett, riasztotta a gyilkost és sofőrjét.

A gyilkosság 2013. május 1-jén történt, de a holttestet csak 2016. február 14-én találták meg.

Az ügyben Pintér Tamás dunaújvárosi jobbikos parlamenti képviselő úgy nyilatkozott, Gál Roland

egy Jobbik-kormány alatt 10 évet is kaphatott volna.

Emlékeztetett, hogy idén májusban nyújtották be a politikusbűnözők büntetésének szigorítását célzó törvényjavaslatukat, épp azért, mert érthető társadalmi elvárás, hogy megteremtsék a hivatalos személyek, a közmegbízatást betöltők fokozott büntetőjogi felelősségét.

„Gál Roland büntetett előélettel lehetett önkormányzati képviselő, és lakhelyelhagyási tilalom mellett, a saját otthonában, egy behűtött rozé fröccs mellett várta a mai tárgyalást. Már ezek a tények is felháborítóak”

– fogalmazott Pintér Tamás, hozzátéve:

bízik benne, hogy a Szekszárdi Törvényszék nem politikai nyomásra rótt ki ilyen enyhe ítéletet a volt fideszesre, és másodfokon szigorítani fogják Gál büntetését.