"A Lungo Drom mindig szót emelt a magyarországi cigányságért"

Balog Zoltánnak jutott a feladat, hogy a Lungo Dromot dicsérje.

Az emberi erőforrások minisztere nagyra értékeli a Lungo Drom munkáját, mert a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte őket.

Balog Zoltán szombaton Szolnokon, a 27 éves Lungo Drom kongresszusán felszólalva kijelentette: Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára - köztük a cigányok is -, előre tud lépni.
    
A szolnoki tiszaligeti Városi Sportcsarnokban tartott rendezvényen együttműködési nyilatkozatot írt alá a minisztérium nevében Balog Zoltán és Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke.

Korábban írtuk, hogy a Lungo Drom vezetése mindent megmozgat az újraválasztásért: több tucat busszal szállítják oda a résztvevőket, a környéki cigányságot pedig tulajdonképpen odavezénylik. Egyes megyékben 4 ezer forintot fizetnek a kongresszus napjára, hogy részt vegyenek a rendezvényen.

Kell is az erő felmutatás, a szervezet az utóbbi időkben sorozatos korrupciós botrányokba keveredett, így többek között a Farkashoz hű képviselők kétes kifizetései, az ORÖ-nek juttatott, de luxusra eltapsolt felzárkóztatási milliárdok, vagy a cigányvezető kétes hitelességű tanulmányai.

Újabb disznóvágás vagy tisztújítás lesz a Lungo Dromnál?

Több tucat busszal fogják Szolnokra szállítani a résztvevőket, a környéki cigányságot pedig tulajdonképpen odavezénylik. Egyes megyékben 4 ezer forintot fizetnek a kongresszus napjára, hogy részt vegyenek a rendezvényen - értesült a hvg.hu. A portál úgy tudja, csak a szállítás költségei elérik a 10 millió forintot.