Balog szerint csak azért bántják Farkas Flóriánt, mert cigány

Az N1TV stábja megszerezte a Lungo Drom kongresszusán elhangozott beszédeket.

Farkas Flórián szerint a cigányság nem számíthat másra csak a Lungo Dromra, és a 2018-as választás a cigányság számára a legfontosabb.

Természetesen azért, mert a Fidesz-KDNP-re kell szavazni, a cigány vezető szerint ugyanis csak az ő győzelmük a garancia az

"eddigi eredményes felzárkóztatáspolitika folytatására".

A romaügyi kormánybiztos a jelenlevőknek megígérte, hogy ha a cigányság szavazatával sikerül nyernie a Fidesznek, akkor

"18-tól végig az őszi választásokig minden választást meg fognak nyerni".

Tájékoztatnánk Farkas Flóriánt, hogy oly nagyra becsült pártja megváltoztatta a választási rendszert és a következő önkormányzati választások majd csak egy évvel később 2019-ben lesznek.

Titokban készült felvételek a Lungo Drom kongresszusáról

Mivel csak a kormányhoz legközelebb álló médiumokat engedték be a Lungo Drom kongresszusára, így most egy titokban készült felvételen mutatjuk be, hogy beszédük elmondása után, hogy szeletelt tortát kéz a kézben, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és Farkas Flórián Lungo Drom elnök.

Ez a kis hiba még belefért volna, ám ezután lépett színre Balog Zoltán, aki kissé összeszedetlenül beszélt a cigányság egyenlőségéről. Elmondta, hogy ő elítéli, ha valakit csak azért vádolnak lopással, csalással, mert cigány, aztán meg elkezdett arról beszélni, hogy vagyunk mi, meg vannak ők (azaz a magyarok és a cigányok) és a választási győzelemhez mindenkire szükség van.

Ezt követően az a Balog, aki nem is oly rég még visszakövetelte az ORÖ-től a Híd a munka világába programban, Farkas Flórián vezetése alatt eltűnt másfél milliárd forintot kijelentette, hogy

"Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök."

Ez már csak azért is értelmezhetetlen, mert Farkas Flórián nem négy, hanem tizenegy évig vezette az ORÖ-t és annak jogelődjeit.

"A Lungo Drom mindig szót emelt a magyarországi cigányságért"

Az emberi erőforrások minisztere nagyra értékeli a Lungo Drom munkáját, mert a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte őket. Balog Zoltán szombaton Szolnokon, a 27 éves Lungo Drom kongresszusán felszólalva kijelentette: Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára - köztük a cigányok is -, előre tud lépni.

A parlament október 30-ai ülésén Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a miniszterelnökhöz intézett kérdésében megpróbálta megtudni, hogy a Fidesz miért éppen a Lungo Drommal kötöttek választási szövetséget és miért egy olyan embert tesznek a cigányság elé példaként, mint Farkas Flórián, aki ellen most is büntetőeljárás folyik.

Az apró hibát, miszerint nem Farkas Flórián személye ellen, hanem az ORÖ ellen folyik a büntetőeljárás olyan ügyek miatt, amik Farkas vezetése alatt történtek, a miniszterelnök azonnal kihasználta és hazugságra hivatkozva nem is volt hajlandó válaszolni érdemben a kérdésre.

De akár mondhatta volna azt is, mint amit minisztere mondott a Lungo Drom kongresszusán:

"Nem csak azért bántják Flórit mert cigány? Nem lehet, hogy van ebben egy rejtett rasszizmus?"