Szélesi: üvöltöttem mindenkivel

Mi történt a meccs után?

Szélesi Zoltán, a magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott a holnapi, Costa Rica elleni barátságos meccs előtt. Az Index beszámolója szerint a többség inkább a luxemburgi vereséggel (2-1) kapcsolatos véleményére volt kíváncsi.

Szélesi szerint fitt és fejben kész volt a csapat, annak ellenére, hogy csak két teljes létszámú edzést tudott tartani az összecsapás előtt. Egyáltalán nem azt a játékot várta a futballistáktól, amit kapott, ezért komoly fejmosásban részesítette őket - szerinte ennek meg is volt a hatása, Costa Rica ellen teljesen más mentalitást vár.

Azt is kifejtette, hogy szerinte a játékosoknak plusz motivációt jelenthetett volna, hogy a jövőbeli szövetségi kapitány, Georges Leekens is a helyszínen volt, de lehet, hogy pont ez a kettősség okozott zavart.

Dibusz Dénes és Bese Barnabás ezt azzal egészítette ki, hogy fontos az őszinteség, a kereten belül nyíltan átbeszélték a problémákat. Bese azt is elmondta, hogy Szélesinek az egész csapatot le kellett üvöltenie, de a meccs utáni elemzés során egyénenként is foglalkoztak a pályára lépők teljesítményével.

Azt a kapitány és a játékosok is sajnálják, hogy a Carpathian Brigade tiltakozásul a gyenge játék ellen nem lesz ott a lelátón, a döntésüket viszont tiszteletben tartják.

(fotó: Facebook / MLSZ)