Ez most vagy egy újabb, megszokott blöff az MSZP részéről, vagy tényleg Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök-jelöltjük!

Az Alfahír értesülése szerint az MSZP napokon belül bejelenti, Karácsony Gergely (Párbeszéd) lesz a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. A szocialisták az információt nem erősítették meg, igaz nem is cáfolták, ám a zuglói polgármester szövetségese, Juhász Péter (Együtt) szerint ez csak "egy megszokott blöff az MSZP részéről".

Mint ismert, az önálló miniszterelnök-jelöltjét megbuktató MSZP a hétvégére kongresszust tervez, amellyel kapcsolatban lapunk úgy értesült, a baloldali mikropárt, a Pártbeszéd kormányfő-jelöltjét, Karácsony Gergelyt nevezik meg Botka László utódjának.

De hogyan válthatja a szegedi városvezetőt a zuglói polgármester?

És vajon miért nem sikerült berkeken belül személyt találni az MSZP elnökének, Molnár Gyulának?

Természetesen ezeket a kérdéseket minden érintettnek feltettük - hiszen a baloldalon egyszerre többen is próbálják megszerezni az egyetlen jelölt címét.

Juhász Péter szerint

ez csak egy újabb, az MSZP-től megszokott blöff.

Az Együtt elnöke lapunknak elmondta, továbbra is az ellenzéki pártok koordinált jelöltállításban hisz. Hozzátette, hárompárti egyeztetést sürget, ugyanakkor Molnár Gyulának írt ez irányú levelére továbbra sem kapott még választ.

Túl nagy a csend

Természetesen kerestük a Párbeszédet is, szóvivőjük reggel még készséggel megígérte, délutánig válaszolnak nekünk, de végül ez elmaradt. Hasonlóan csendesedett el a Demokratikus Koalíció (DK) is, reggel még barátságos telefon, aztán pedig a hasztalan várakozás jutott osztályrészül.

Kiszivárgott levél: "haláltusáját vívja az MSZP"

A dokumentumban azt írják, az MSZP a haláltusáját vívja, amit a pártelnök nem tud megállítani.A párttagok szerint világosan látszik: az MSZP legutóbbi tisztújításánál nem a kormányváltás, hanem a konc megtartásának reménye volt a fő szempont.Úgy látják, olyanok akarnak felszínen maradni, akik civilként nem tudtak egzisztenciát teremteni.

Vélhetően az MSZP-t is megzavarhatta a Karácsony Gergelyre vonatkozó kérdésünk.

Mivel mezei szocialista országgyűlési képviselő nincs feljogosítva arra, hogy egy egyszerű NEM-et, vagy IGEN-t mondjon egy szimpla eldöntendő kérdésre,

ezért szerdai sajtótájékoztatóján még Korózs Lajos elnökségi tag is Molnár Gyuláékhoz irányított minket. Viszont a szocialisták sajtóosztálya írásbeli megkeresésünkre cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Ha valakit esetleg érdekelne: idén már nem lesz MSZP-DK megegyezés :(

Hiába válaszoltak Gyurcsány Ferencék az MSZP múlt heti, jelöltállításról szóló ajánlatára, a szocialisták szerint túl nagy a távolság a két elképzelés között, így nem számolnak azzal, hogy idén létrejöhet a megállapodás a DK-val. A kormányzati Magyar Idők szocialista forrásai szerint a két párt között jelenleg öt-tíz választókörzet elosztásában tapasztalható komoly nézeteltérés.

Tehát, mivel senki nem cáfolta az információt, nagyon úgy tűnik, az MSZP végleg elvesztette a befolyását, és még az apróbb baloldali pártok is képesek ráerőltetni az akaratukat.