Tovább nő a fagyhalál áldozatainak száma

5 nap alatt 8 emberéletet követelt a zord időjárás.

Ez azt jelenti, hogy öt nap alatt nyolc emberrel végzett a zimankó. Ha ilyen ütemben haladunk könnyen lehet, hogy az idei tél még a tavalyin is túltesz, a KSH adatai szerint az elmúlt télen 238 ember vesztette életét a hideg miatt.

A tél beköszöntével a szakemberek figyelmeztettek arra, hogy a tüzifa kartellezést, ami az irreálisan magas árakat okozza, fel kellene számolni. Továbbá a szociális ellátás is reformálásra szorul, mivel a rászoruló családok harmadának jut belőle, ráadásul az is csak a tél felében.

A Jobbik képviselője, Apáti István már ősszel felszólította a kormányt, hogy előrelátóan készüljön a télre, ami a szegény családok számára az év legkritikusabb időszaka, ugyanis a tüzifa megvásárlása sok esetben megoldhatatlan problémát okoz nekik. A politikus a probléma mihamarabbi megoldását javasolta, amire az áfacsökkentést tartja a legmegfelelőbb eszköznek.

Tovább nőhet a fagy okozta halálozás, ha nem csökken a tűzifa ára

Apáti István jobbikos képviselő hétfőn a Parlamentben arra hívta fel a figyelmet, hogy az általában fával tüzelő szegény társadalmi rétegnek mekkora problémát okoz a tűzifa megvásárlása. A honatya a probléma mihamarabbi megoldását javasolta, amire az áfacsökkentést tartja a legmegfelelőbb eszköznek.