„Hulladékmaffia” mérgezi a fideszes kapcsolatokat

Hulladékmaffia működhet, egymást perelik az önkormányzatok.

A Magyar Nemzet szerint ugyanis Kaposmérő polgármestere egy lakossági fórumon „kaposvári hulladékmaffiáról” beszélt, amelynek feje a kaposvári polgármester.

A lap megpróbált utánajárni annak, hogy vajon miért nevezte maffiavezérnek egyik polgármestertársa Szita Károlyt, és azt írják, a történet 2010-ig nyúlik vissza, amikor a két település szerződést kötött egymással arról, hogy a Kaposváron keletkezett hulladékot öt éven keresztül Kaposmérőre szállíttatják, amiért a megyeszékhely természetesen egy előre meghatározott díjat köteles fizetni.

Ez viszont nem történt meg, azaz szemetet sem igazán vittek, valamint fizetni sem fizettek, ám Kaposmérő szerint ezzel szerződésszegés valósult meg. A település ezért 114 millió forintos kártérítési perben áll Kaposvárral. A megyeszékhely egy korábbi perben már ki akarta mondatni a bírósággal, hogy a koncessziós szerződés érvénytelen volt, de elvesztették a pert.

Kaposvárnak egyébként azért volt szüksége új lerakási lehetőségekre, mert jó ötven év után megtelt a szeméttelep. A szinte teljesen uniós forrásból állt projekt persze 5,7 milliárd forintról 6,3-ra nőtt.