Michelisz Norbert az év túraautó-versenyzője

Két magyar is a legjobbak listáján.

A WTCC-ben második helyen végző Michelisz az év során többször is komoly mélységből jött vissza, 60 pontnál nagyobb volt a hátránya, de a szezon második felében a legmagasabb szinten teljesített. Hat hétvégén keresztül az időmérőn az első két hely valamelyikén végzett, nyert három futamot és felzárkózott a listavezetőkre.

Az idényzáró előtt 6,5 pont volt a hátránya Thed Björk mögött a címért folytatott harcban, úgy, hogy előtte a Honda bakija miatt kizárták egy teljes hétvégéről. Michelisz Katarban is a leggyorsabbnak bizonyult, egészen addig, míg egy fékhiba miatt feladni kényszerült az időmérőt, így elveszítve esélyét a világbajnoki győzelemre.

A TouringCarTimes újságírói úgy látják, hogy ebben az évben Michelisz Norbert teljesített a legjobban a szakágban, őket megelőzve: 2. Scott McLaughlin (Supercars 2.)
3. Jamie Whincup (Supercars bajnok), riválisa Thed Björk csak a negyedik lett ezen a listán.

"A listánk tetején a magyar szupersztár, Michelisz Norbert áll. Nehéz volt közte és a Supercars második Scott McLaughlin között választani, de végül az egész év során átélt kihívások döntöttek mellette. Csapattársa horror balesete után hirtelen ő lett a Honda első számú embere, és már azt megelőzően is hatékonyan dolgozta le hátrányát a Volvóval szemben a rosszul sikerült szezonkezdet után. Bár végül Thed Björk előtte végzett, Michelisz bajnok lehetett volna, ha a csapata nem követ el súlyos hibákat a szezon hajrájában. Három pole pozíciót és három győzelmet szerzett"

 - írja a lap.

A 30-as listán helyett kapott egy másik magyar versenyző is. Tassi Attila Michelisz Norbert csapatának pilótájaként zárt második helyen a TCR International sorozatban, a szavazáson 23. lett.

(fotó: Facebook / Honda Racing WTCC)