Tragédia! Az első újraélesztés után még megszólalt, de már nem lehetett megmenteni a világbajnok párbajtőrvívót

A jobbikos Rig Lajos élesztette újra először.

Szalay Gyöngyi a szombati tapolcai kolbásztöltőversenyen lett rosszul, miután átvette a díjat a Vívók csapatának tagjaként.

"Alig telt el másfél perc, hogy átvette a díját, és lesétált a színpadról, hirtelen rosszul lett"

- elevenítette fel az esetet érdeklődésünkre Rig Lajos díjátadó, a térség jobbikos országgyűlési képviselője, aki korábban évtizedekig mentőként dolgozott.

A politikus egyből megkezdte az újraélesztést, amelyet siker koronázott: Szalay Gyöngyi megszólalt, és megemelte a kezét és a lábát is.

Időközben a mentők is megérkeztek. A mentőautóban azután ismét újra kellett éleszteni a nőt, de a szakszerű ellátásnak köszönhetően ismét sikerült stabilizálni.

Végül mentőhelikopterrel vitték Veszprémbe, azonban a kórházba szállítás után elhunyt az olimpikon.

Mély fájdalom van most a szívünkben

- fogalmazott Rig Lajos -, Szalay Gyöngyi méltán volt Tapolca büszkesége.

„Ne nézzetek rám borzalommal/Ha meghalok/Az a halott a koporsóban/Nem én vagyok."

Kovács Tamás, a vívó válogatott korábbi szövetségi kapitánya ezekkel a szavakkal búcsúzott Szalay Gyöngyitől:

"Hihetetlen, érthetetlen, elfogadhatatlan...! Mérhetetlen veszteség érte a magyar sportot, benne a magyar vívósportot, a sportág szegényebb lett egy melegszívű baráttal, egy kitűnő versenyzővel, fanatikus szakemberrel.

Én, aki szövetségi kapitányod voltam a kilencvenes években, elmondhatom, hogy az utóbbi évtizedek legprofibb szemléletű versenyzője a magyar vívósportnak Te voltál – csupa nagy betűvel –ahogy készültél a világversenyekre, ahogy kűzdöttél a páston, amilyen jó csapatember voltál, ahogy összefogtad a csapatodat, nálad nem volt elveszett találat, mérkőzés.

Nagyon nehéz elhinni, hogy többé nem nyitsz be a vívóversenyek ajtaján, nem látom megszokott mozdulataidat, nem látom mosolygós arcodat."

A 2018-as választásokon a Jobbik színeiben induló korábbi olimpikon teljes Facebook-bejegyzését itt olvashatja: