Akinek minden kell: Orbán Viktor csekken kért támogatást Simicska Lajostól

A kéregetés elvesztette kontrollált jellegét.

Ugyanis a kormányfő nem mástól kért pénzt, mint Simicska Lajostól.

Erről a nagyvállalkozó fia számolt be Facebook-oldalán, befotózva az apjának küldött levelet, amiben a kormányfő adományért esedezik nála.

Mint Simicska Ádám posztjában fogalmazott, "Mindig apámhoz fordul a Fidesz, amikor nagy bajban van. :)":

Arról már elmélkedtünk egy sort, hogy mi értelme lehet ennek a kéregetésnek, főleg annak fényében, hogy a Fidesz eddig is a kormány nevében folytatta le korlátlan pénzmennyiségből működő kampányait (pl. konzultációk, brüsszeli plakátok, népszavazás), tehát kizárt, hogy bármilyen pénzbeli segítségre volna szükségük.

Orbán levele és ami mögötte van

Január másodikán kapták meg sokan azt a csekkel kiegészített levelet, amit Orbán Viktor a Fidesz nevében küldött támogatóinak, hogy azok pénzzel is járuljanak hozzá a Soros-terv elleni küzdelemhez. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz: "Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak.

Ennél sokkal valószínűbb, hogy vagy a szavazók pszichikai leláncolását akarják elérni, mondván: aki fizet nekik, biztosan elszánt támogatójuk lesz áprilisban is. A másik lehetőség a kampánypénzek tisztára mosása lehet, de ilyet soha nem feltételeznénk róluk.

Az viszont biztos, hogy a kéregetés mára elvesztette kontrollált jellegét.