Szép kilátások: az sem biztos, hogy az MSZP egyáltalán létezni fog a választások után

Ujhelyi István szerint NER-ügynökök vannak az MSZP-ben.

Az Azonnali.hu-nak adott interjút Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő. Többek között azt mondta, hogy

  • az MSZP-ben és más ellenzéki erőkben is ott vannak a Fidesz ügynökei,
  • és az sem biztos, hogy a választások után egyáltalán lesz még MSZP nevű MSZP.

Eszerint lehet, hogy jobban tennék, ha átneveznék magukat. Ujhelyi viszont Karácsony Gergely miniszterelnöki jelöltségében jó lehetőségeket lát. A volt MSZP-alelnök által létrehozott Radikális Európai Demokraták (RED) nevű szervezet miatt nem tervez kilépni a szocialista pártból, de némi mosoly keretében ehhez hozzátette, hogy azért sem indulnak áprilisban a választásokon, mert (a többi baloldali párthoz hasonlóan) nem kell még egy félszázalékos, vagy egyszázalékos induló. Azt nem tudja, hogy az esetleg még akkor is létező MSZP, vagy a RED színeiben, de 2019-ben is indulna az EP-választásokon.

"A Jobbik felkészült az ország a kormányzására!"

Ezt Vona Gábor jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, amikor három újabb képviselőjelöltet mutatott be a nyilvánosság előtt: Bardócz-Tódor András pedagógusvezető (a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének társelnöke) - Budapest, 2. OEVK; Gyenes Géza egészségügyi vezető (a Magyar Orvosi Kamara korábbi főtitkára) - Budapest, 12. OEVK; valamint Kovács Tamás sportvezető (olimpikon, szakedző és szövetségi kapitány) - Budapest, 4 OEVK.

Egészen más hangot ütött meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke: miközben szombaton bemutatta a legnagyobb ellenzéki erő új képviselőjelöltjeit, arról beszélt, hogy „a Jobbik felkészült az ország kormányzására”, valamint szerinte beérett a „néppártosodás gyümölcse”, és úgy gondolja, „Magyarország rossz irányba halad, a magyar embereknek sokkal több jár” annál, mint amit eddig kaptak.