"A Jobbik felkészült az ország kormányzására!"

Beérett a néppártosodás gyümölcse.

Vona Gábor a sajtótájékoztatót azzal nyitotta meg, hogy április 8-án kell választ adnia a társadalomnak arra, hogy merre is induljon tovább, a "Jobbiknak erre vannak tervei és nagyszerű jelöltei is". A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: a Jobbik az egyetlen kihívó, a kormányzati erő, miközben a baloldali pártok egymást, addig a Jobbik a Fideszt akarja leváltani, és aki szintén kormányváltást akar, azoknak a képviseletét vállalja a legerősebb ellenzéki párt.

A néppártosodás gyümölcse

"Magyarország rossz irányba halad, a magyar embereknek sokkal több jár"

- jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy ezért van szükség már 2018-ban a kormányváltásra, "most kell elszámoltatni, most kell a demokráciát visszaállítani, és most kell fejlődési pályára állítani az országot", erre készül a Jobbik, és ehhez kér bizalmat - fogalmazott.

Vona Gábor ismét aláhúzta, a néppártosodás folyamata végbement, amelynek gyümölcse például, hogy ilyen embereket tudnak bemutatni képviselőjelöltként.

"Az elmúlt kormányok hibáit valakinek ki kell javítania!”

"Magyarországon semmi sem az aminek látszik"

- figyelmeztetett Bardócz-Tódor András, majd kifejtette: a hazai iskolákban nem folyik hatékonyan sem a nevelés, sem pedig tanítás. A pedagógusok munkáját nehezíti, hogy nagyon megoszló a diákok felkészültsége és motivációja. Ennek magyarázat az is, hogy 6-7 órája van egy gyereknek, erre jön még az otthoni házi feladat is. Az iskola életidegen, egy nyugodt fejlődést szeretnénk az iskolában - tárta fel a Jobbik célját az oktatási szakember.

A választókerülete kapcsán arról beszélt, hogy a Jobbik programjában az egészségügy, az oktatás, a korrupció a sarokpont, és ezeknek a jelenlegi hatásait a XI. kerületben is mindenki a saját bőrén érzi.

"Az elmúlt kormányok hibáit valakinek ki kell javítania!”

- hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva beteg döntésnek nevezte, hogy az oktatási kormányzat megtiltotta a szakiskolák számára, hogy nyilatkozzanak a sajtónak.

Nem volt korábban akarat az egészségügyi problémák megoldására

Gyenes Géza köszöntőjében kiemelte, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusaként részt vesz a párt szakpolitikájának a kialakításában. Megemlékezett arról is, hogy 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként már próbálta az egészségügyi problémákat megoldani a parlamentben, de nem volt erre politikai akarat az akkori kormányzatban sem.

Kiemelte: át kell alakítani az egészségügyi ágazat szerkezetét, vissza kell állítani a társadalombiztosítást, valamint a megfelelő személyi és tárgyi feltételek biztosítására is több forrást kell biztosítani.

Komoly megoldandó problémák vannak a választókörzetében is, kiemelte a közbiztonságot, és közúti hálózat hiányosságait, de szociális gondokat is tapasztalni. Mint mondta, maximálisan bízik a Jobbik programjában, ennek szellemében vállalta a jelöltséget.

"A Fidesz nem egy keresztény párt"

"Az elmúlt 28 évben nem történt rendszerváltás" - szögezte le Kovács Tamás. Emlékeztetett, a szocialista kormányok - Gyurcsány Ferenc savaival élve - 12 évig csaltak, loptak, hazudtak, ám ezután a Fidesz is letért a morális útról: mindenki láthatja, ez a két párt tönkretett az országot.

Kovács Tamás elárulta azt is, hogy miért vállalta el a jelöltséget, mert a korábbi Fidesz-szavazó szerint a magyar politikai palettán olyan pártnak nincs helye, ahol lopnak. "A Fidesz nem egy keresztény párt", Kovács Tamás számára ez a felismerés volt az út vége. A mesteredző szerint a Fidesszel szemben a Jobbiknak ragyogó programja van, példaként felhozta az oktatást, az egészségügyet, a béruniót, valamint a sport területét.

"Ki kell söpörni a magyar sport éléről a politikusokat, nem lehet tovább tűrni, hogy dilettáns politikusok irányítsák a sportot!"

- szögezte le a jobbikos képviselőjelölt, hozzátéve: szakmai és pénzügyi ellenőrzésekre van szükség, és felül kell vizsgálni a tao-t, valamint a stadionépítéseket is.

Felkészült

Vona Gábor szerint a három jelölt, és mögöttük lévő kulturális, sport vagy épp egészségügyi területen elvégzett munka önmagáért beszél,

„és azt üzeni Magyarországnak, hogy a Jobbik, mint nemzeti néppárt és egyedüli kormányváltó erő felkészült az ország kormányzására, hogy egy tisztességesebb, biztonságosabb élhetőbb országot teremtsen”.

Ehhez várják április 8-án az emberek támogatását – zárta a szavait a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.