Hoppá: a miskolci fideszes polgármester keményen szembemegy Orbánnal

Azért arra kevesen tettünk volna egy kisfröccs áránál jelentősebb összeget, hogy éppen egy fideszes polgármester lesz az, aki a legbátrabban, legkeményebben mer szembemenni Orbán Viktor szavaival. Pedig ez történt. 

Kriza Ákos, Miskolc első embere a képviselőtestület rendkívüli ülésén a jobbikos Jakab Péternek a kormány által befogadott 2300 migránst számon kérő kérdésére olyan választ adott, amely a legelkötelezettebb multikulti-hívő, nyitott társadalom építő liberális mberjogi harcosnak is becsületére válna. 

"Ezek a menekültek" új otthonra találtak, és 

"jelenlétükkel erősítik Magyarországot."

 - szögezte le határozottan. 

A "kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot"

Rendkívüli közgyűlésen kérte számon a Jobbik a miskolci Fideszt az évszázad átveréséről, miután kiderült, az Orbán-kormány befogadott 2300 migránst. Miskolc polgármestere szerint a befogadott menekültek erősítik Magyarországot, tájékoztatott a gyökeresen megváltozott fideszes álláspontról Jakab Péter, a Jobbik helyi frakcióvezetője.

Kriza ezzel homlokegyenest ellenkezőt mondott, mint Orbán Viktor. A miniszterelnök 

december elején a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy 

"a Soros-hálózat (...) azt akarja elérni, hogy a magyarok örüljenek a tőlük különböző kultúrájú emberek érkezésének."

Hogy a miskolci polgármester a Soros-hálózat beépített embere-e a Fideszben, vagy saját magától vált a bevándorlás lelkes hívévé, azt nem tudhatjuk. Ám az biztos, hogy,

ha valaki esetleg kiszúrná az autója kerekét, bizton számíthatna Orbán Viktor helyeslő támogatására. 

A kormányfő ugyanis szeptemberben az őcsényi balhé idején egyértelműen kiállt a tiltakozó helyiek mellett, akik közül valaki a menekült családokat pár napra a faluban nyaraltatni akaró vendéglátós furgonjának kerekét is tönkre tette. 

"Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba (...) Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket."

 - vélekedett akkor Orbán. 

Holott a településre

pontosan ugyanolyan, a magyar állam által hivatalosan oltalmazott státuszba vett emberek érkeztek volna vakációzni,

mint amilyeneket a Fidesz titokban beengedett az országba, és, akiket most már teljesen veszélytelennek mondanak.

Orbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepítettek be titokban, mint a kvóta szerint kellett volna - Vona: itt a kormányváltás ideje

Nagyon kínos helyzetbe került a magyar kormány, hiszen az elmúlt három évben közpénz tízmilliárdokat költöttek el arra a kampányra, ami a lakossággal el akarta hitetni, hogy megállítja a migráció minden formáját. Aztán kiderült, hogy titokban ezrével telepítették be a migránsokat. Vona szerint Orbánék lebuktak, az egész országot átverték, és itt az idő a hazug kormány leváltására.

A miniszterelnök szerint az őcsényiek felháborodása mögött az állt, hogy 

„annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben."

Nos, ha valaki, ő biztosan tudja, milyen sokat. Mi csak annyit, hogy legalább kétezerháromszázszor biztosan.