Csak sikerült ráindítani a renegát szoci jelöltet Lázárék fő ellenfelére

Három jelölt indulhat a február 25-ei időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen: Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP képviseletében, Hernádi Gyula és Márki-Zay Péter pedig függetlenként - derül ki a helyi választási bizottság határozataiból.

Hegedűs Zoltán mérnök, tanár 2006 óta önkormányzati képviselő, 2014 októbere óta alpolgármester Hódmezővásárhelyen, tavaly november 21-étől polgármesteri jogkörben irányítja a várost. 2006 és 2014 között az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke volt. 2014 óta a helyi Fidesz szervezet alelnöke.

Hernádi Gyula orvos 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért. Idei elindulását az MSZP nem támogatta, és helyi szervezet kezdeményezte a pártból való kizárását is. Hogy mégis sorompóba áll, azt azzal indokolta: "tarthatatlannak tartja", hogy a szocialisták nem indítanak saját jelöltet. 

Márki-Zay Péter közgazdász szintén független jelölt,

de az összes ellenzéki párt azt kérte szimpatizánsaitól, hogy őt támogassák a választáson.

Márki-Zay Péter a bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni.

Forrás
MTI nyomán