Trump megvédi az amerikai mosógépeket

Útnak indul az amerikai vámháború, Donald Trump a napelemekre és a mosógépekre vonatkozó magas vámtarifákról írt alá rendeletet.

Az importból származó napelemekre 30 százalékról, a nagy teljesítményű mosógépeknél 50 százalékról indul a vámtarifa, ami évente fokozatosan csökkenni fog – írja a Washington Post. Trump egyértelműsítette: az „Amerika az első” szlogen jegyében történő egyik lépésről van szó.

Az elnök szerint ezzel munkahelyeket teremtenek. Az amerikai napelemgyártók részvényei azonnal emelkedésnek indultak, ahogy a Whirlpool árfolyama is, utóbbi kilátásba helyezte, hogy a döntés után 200 új munkahelyet hoznak létre.

Más szektorok is jöhetnek

Sajtóinformációk szerint a Trump-adminisztráció az import acélra és alumíniumra is magas vámot vethet ki, az acélimport megsarcolása főleg Kínának eshet majd rosszul.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.