„Ne mondja azt senki, hogy egy kórházi osztály ne tudná eldönteni, ki legyen a főorvosa” – politikamentesítené a szakmát a Jobbik

A politikai kinevezések a minőség rovására mennek.

Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az értelmiség lényege a gondolkodás, előre látás, a szakmai képességek folyamatos fejlesztése, tehát mindaz, ami a társadalom számára az iránytűt adja.

Szerinte viszont Magyarországon ez ma

„ha tetszik, ha nem, nem működik”.

A Jobbik ellenben határozottan úgy látja, hogy sokat tudna tenni azért, hogy felszabadítsa az értelmiséget.

Úgy vélik, az oktatást és a gazdasági életet olyan ösztönző programokkal kell összefűzni, melyekben a szakértők együtt tudnak dolgozni a közjóért. Az egyetemi oktatói közösségeket a hallgatókkal együtt pedig olyan rendszerbe integrálnák, mely nélkül nem lehetne állami és önkormányzati döntéseket megvalósítani.

Azt látjuk, hogy ha bármilyen szakmai közösségben vezetőt kell választani, akkor a politika hat át minden aspektust – mondta Varga-Damm Andrea, aki „minden erejével azon van”, hogy az összes munkaközösségről hántsák le a politikát.

„Ne mondja azt senki, hogy egy kórházi osztály ne tudná eldönteni, ki legyen a főorvosa!”

Varga-Damm Andrea szerint akár színházról, akár valamelyik költségvetési szervről legyen is szó, a szakértő-dolgozók pontosan tudják, hogy milyen vezetőre van szükségük, és ebben nem szabad a politikának döntenie.

Közölte: a Jobbik bevezetné a „bizottságok bizottságok hátán”-típusú rendszer helyett az egyéni felelősség elvét is. Anélkül ugyanis, hogy a szerződéseket aláíró vezetőt rossz döntés esetén felelősségre vonják, nem lesz fejlődés – mondta a jelölt.

A Fidesztől menekül, a Jobbiknál gyülekezik az értelmiség

A találkozón dr. Varga-Damm Andrea jogász és dr. Brenner Koloman ELTE-s egyetemi docens, a Jobbik két országgyűlési képviselőjelöltje mellett ott volt Csikai József és Demeter Pál is, akik a Jobbik képviselőjelöltjei Hajdú-Bihar megye 3-as és 6-os számú választókerületében.

Mint arról nemrég beszámoltunk, miközben a primitív kampányokra és hazugságokra építő Fidesz folyamatosan elveszíti értelmiségi holdudvarát, az egyre inkább a Jobbiknál gyűlik össze. Egy debreceni, zártkörű értelmiségi találkozón mi is részt vehettünk, beszámolónkat itt találják.