Újabb román támadás a többnyelvűség ellen: ezúttal egy megyetábla szúrja a szemüket

Európai értékek a csúcson...

A portál emlékeztet: Florin Roman volt az, aki korábban tüntetéseket helyezett kilátásba, ha a parlament elfogadja az RMDSZ tervezetét az anyanyelv-használati jogok bővítéséről, valamint az ő nevéhez köthető minden idők legröhejesebb, három egész órás éhségsztrájkja.

A hírhedten magyarellenes politikusnak viszont nem volt szerencséje, ugyanis a román közigazgatási törvény szerint kötelező a kétnyelvű táblák elhelyezése ott, ahol egy adott nemzeti kisebbség számaránya eléri, vagy meghaladja a 20 százalékot.

A Maros Megyei Tanács reagáló közleményéből pedig kiderül:

a kétnyelvű tábla Maros megye területén áll, ahol egyelőre a magyarság számaránya bőven meghaladja a törvény által előírt 20 százalékot.

"Másodsorban felhívnánk Florin Roman képviselő úr figyelmét arra, hogy a közúti táblák megrongálása bűncselekménynek számít"

- idézi a megyei tanács közleményét az Itthon.ma.

A közleményben azt is külön kiemelték, hogy a megyei tanács kommunikációjában odafigyel a kétnyelvűségre, "nemcsak azért, mert erre kötelezi a törvény, hanem azért is, mert ezáltal tiszteletét fejezi ki a kisebbségi közösségek tagjaival szemben".

Három (3!!!) órán át éhségsztrájkolt Erdély elcsatolásának emlékművéért a román képviselő

A megnyugtató bizonyosságot ezúttal a Nemzet Liberális Párt (PNL) képviselője Florin Roman szolgáltatta. A honatya éhségsztrájkba fogott Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata (PSD) elnökének irodája előtt. A hihetetlen önfeláldozást és akaraterőt igénylő akcióhárom (!) órán át tartott. Ekkor közölték ugyanis vele, hogy követeléseit teljesítik, így vacsorára haza is mehetett.