Szijjártó ma már tartalmas és komoly dokumentumnak nevezte az ENSZ „migránscsomagját”

Szijjártó Péter szerdán Aurelia Frick liechtensteini külügy-, igazságügyi és kulturális miniszterrel találkozott, és a közös sajtótájékoztatón szóba került az ENSZ egész világra kiterjedő migrációs egyezmény tervezete is, amelyet korábban élesen támadtak a fideszes politikusok, sőt már a világszervezet élére magát Soros Györgyöt is odavizionálta.

Orbánéknak az ENSZ az új ellenség

Ennek rendje és módja szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten kijelentette: ha az ENSZ migrációs csomagjának első tervezetében nem lesz elmozdulás pozitív irányba, Magyarország álláspontja felé, elindítják Magyarország kilépési folyamatát a tárgyalássorozatból. Mert most már az ENSZ a mumus, a mindig hadakozó Orbán-kormány számára.

Szijjártónak úgy tűnik ez már ciki volt:

"érdemes ezt a dolgot komolyan venni. Van egy komoly, hosszú és tartalmas dokumentum. Ha az elemzése befejeződik, akkor minden egyes, a dokumentumra vonatkozó kérdésre választ tudunk adni. Az első olvasat után, első látásra azt tudom mondani, hogy azok a panaszok, melyek az ENSZ-főtitkár megnyilatkozásait követték, mintha részben meghallgatásra találtak volna" - magyarázta a politikus, akinek szavaiból az is kitűnik, hogy eddig el sem olvasták a szöveget.

Hollik István 3 nappal ezelőtt még így fogalmazott például:

"Brüsszel, az ENSZ még több befolyást akar adni a Soros-féle NGO-knak, amelyek mindenféle módon segítik és szervezik a bevándorlást."

A legbájosabb mégis az, hogy Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján egyszer sem mondta ki Soros György nevét!