Orbánéknak az ENSZ az új ellenség

Kezdhetnek aggódni a marslakók.

Ennek rendje és módja szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten kijelentette: ha az ENSZ migrációs csomagjának első tervezetében nem lesz elmozdulás pozitív irányba, Magyarország álláspontja felé, elindítják Magyarország kilépési folyamatát a tárgyalássorozatból. Mert most már az ENSZ a mumus, a mindig hadakozó Orbán-kormány számára.

A tárcavezető kiemelte: utasítást kapott a (a migránsokat beengedő) kormánytól, hogy február 5-én, amikor megjelenik a csomag első tervezete, vizsgálja meg azt, és ha az olyan migrációpárti lesz, mint az alapjául szolgáló deklaráció és ENSZ-főtitkári nyilatkozat, indítsa el az ország kilépését a tárgyalásokból.

Szijjártó hangsúlyozta: a 2016-ban elfogadott deklaráció alapján kellene kormányközi tárgyalássorozatnak kezdődnie februárban, és az év végén kellene elfogadni a csomagot, de még meg sem indult a tárgyalás, a főtitkár máris kihirdette eredményt.

Szijjártó Péter egy a Soros-tervre vonatkozó kérdésre elmondta: van egy ilyen világos koncepció, és az ENSZ-főtitkárnak a napokban tett nyilatkozatával összevetve látszik a párhuzam.

Várjuk, hogy mikor áll elő a kormány egy intergalaktikus összeesküvés veszélyével is...