A kormánypártok szándékosan blokkolják a nemzetbiztonsági bizottság működését

A Fidesz-KDNP most nem kivonultak, hanem el sem mentek a nemzetbiztonsági bizottság csütörtök reggeli ülésére.

Németh Szilárd a bizottság alelnöke, a kormánypárt pörölye a január 25-i ülésen azt mondta: nem fognak olyan ülésen részt venni, amin az LMP-s Szél Bernadett jelen van, aki „a Soros-hálózat része”. Ezután mind kivonultak a kormánypárti képviselők, így téve határozatképtelenné az ülést.

A Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén, mert szerintük Szél Bernadett, az LMP társelnöke újabb bizonyítékát adta annak, hogy "a Soros-hálózat zsebében van" - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-vel csütörtök reggel.

Tudatták, a Fidesz-KDNP nem engedi, hogy "az ellenzék már a nemzetbiztonsági bizottságot is a Soros-terv támogatására, végrehajtására használja, már enélkül is óriási a nyomás Magyarországon, hogy engedje be a migránsokat és bontsa le a határzárat". Soros ugyan még nem, de az emberei már a nemzetbiztonsági bizottságban ülnek - tették hozzá. Szél Bernadett a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként azt kezdeményezte, hogy a testület decemberi ülésén a titkosszolgálatok által részben bemutatott Soros-hálózatról szóló jelentést és dokumentumokat teljes terjedelmükben adják ki neki. A titkosszolgálatok ezt „nemzetbiztonsági okok” miatt elutasították, de Szél Bernadett most Molnár Zsolton, a bizottság szocialista elnökén keresztül próbálkozik - olvasható a közleményben.

A bizottság ismételt összehívását Molnár Zsolt kezdeményezte január végén, hivatkozva arra, hogy a testület előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a "Soros-terv" létezéséről, és nem sokat tudni a titokban befogadott 1300 migránsról sem.

Az Index azt írja, Szél Bernadett a bizottsági ülésen elmondta: nem igaz, amit a Fidesz írt, vagyis hogy a titkosszolgálatok elutasították a dokumentumok kiadását. Állítása szerint éppen a nemzetbiztonsági bizottság az, ami kikérhetné, és annak tagjai beletekinthetnének a dokumentumokba.

Mivel azonban a bizottság kormánypárti többséggel működik, így azzal, hogy ők blokkolják a bizottság működését, lehetetlenné teszik az iratbetekintést.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke azt mondta: szánalmas mellébeszélés folyik a kormánypártok részéről, és azért blokkolják a bizottság működését, mert tudják, ha kiderülne az igazság, akkor tragikomédiába fordulna át az, amit évek óta mondanak.

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.