Lesz lift a 3-as metróban, elmarad a népszavazás

Ígéretet adtak rá.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője azt mondta, a főváros, a kormány és az érintettek képviselői a népszavazási kezdeményezésük bejelentése után érdemi tárgyalásokba kezdtek, és a főváros három nappal később 20 megállóból 18 esetében vállalta a teljes akadálymentesítést, egy héttel később pedig a maradék két állomás esetében is liftes megoldást ígért.

Pengeélen a költségvetés

A Jobbik szerint a fővárosi önkormányzat idei tervezett költségvetése a korábbi évekhez hasonlóan "pengeélen táncol", rengeteg kockázattal számol. Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt években folyamatosan szűkös és egyre szűkülő költségvetésekkel dolgozott a főváros.

Idén hárommilliárd forinttal jut kevesebb közösségi közlekedésre, mint tavaly, a központi költségvetésből a célra juttatott támogatás ugyanis 15-ről 12 milliárd forintra csökken. Az ellenzéki képviselő kijelentette: tele van kockázatokkal a költségvetés, ilyen szerinte az általuk is szükségesnek ítélt 3-as metró felújításának finanszírozása is.