Sose volt ilyen jó, éljen a párt!

Sokkot kaptunk, gondolkodtunk, aztán Dániel elvtárs is megérkezett.

Hasonló toplistát lapátoltak össze villámgyorsan a hódmezővásárhelyi vereség után is abban reményekdve, hogy ha leírják az embereknek, hogy nekik mennyire nagyon jó, akkor majd fejükhöz kapnak az emberek, hogy

téééééényleg, nekünk mennyire nagyon jó. 

Erre tesz kísérletet Bayer Zsolt is a Mandinernek adott interjújában, amikor úgy fogalmaz,

nem spórolhatjuk meg, hogy ne beszéljünk az eredményeinkről, hogy ne mondjuk el, hogy ez az ország honnan hová jutott az elmúlt nyolc évben, és hogy ebben mekkora érdeme van a kormánynak és a társadalomnak. 

A társadalmat, így kollektív módon ebbe ne keverjük bele! Értem én, hogy jól hangzik, hogy az Orbán-kormány és a magyar emberek közös munkája ez a csodálatos Magyarország amit - Bencsik András szavaival élve "létrehoztak", csakhogy társadalom nagyobbik része ezt nem így gondolja. 

A jelek szerint sokkal inkább úgy, hogy

amit az emberek megtermelnek, befizetnek adóként, az költségvetési és/vagy EU-pénz formájában egy szűk fideszes körnél landol.

Szóval, maradjunk csak simán az Orbán-kormánynál, amelynek hatalmas "érdeme" van abban, hogy ez az ország honnan hová jutott az elmúlt nyolc évben: 

A kivándorló magyarok száma nem csökkent, a már kivándorolt magyarok nem hazafelé jönnek, hanem egyre többen követik őket Nyugat-Európába, vagy még messzebbre. Szerintem ez az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb "mérőeszköze" egy kormánynak, ami sokkal pontosabb képet ad egy ország helyzetéről, mint a kormánypárt pánikszerűen összeállított, minden eresztékében roskakozó sikerjelentése.

38 nap van hátra a választásig.

A Fidesz-KDNP-nek 8 éve volt arra, hogy most ne kelljen magyarázkodniuk.

A magyar választók bizalmából 8 évük volt rá, hogy például a milliónyi kátyút most ne utak építésének terveivel próbálják betömködni. Hogy ne kelljen arról hadoválniuk, ők mennyit tettek az egészségügyért, amikor lassan kiürülnek a háziorvosi praxisok, amikor hosszú várólisták kererítik a betegek, a műtétre várók életét.

De legyünk elegánsak, legyünk megengedőek: valamit csak csináltak, valami csak épült (főleg stadionok a botlábúaknak, kisvasút a kb. senkinek), kórházi épületek valóban újultak meg, iskolák is kaptak új vizesblokkokat, meg mondjuk a Kossuth tér is egész pofás. 

De!

Az, hogy nem loptak el mindent, miért cáfolja azt, hogy amúgy rohadt sokat loptak?

Mint ahogyan a hétvégi kiskertek luxusa, a SZOT-üdülések, a MERKUR-nál akár néhány év várakozás után, de legalább megvásárolható Warthburg vagy Dacia, a hivatalosan nem létező munkanélküliség, valójában sokszor inkább értelmetlen gyári tengés-lengés sem cáfolta azt, hogy amúgy a kommunizmus menthetetlenül össze fog omlani.

Lehet úgy tenni, mint ha az volna a valóság, amiről a kormány beszél, irathat ilyen jelentéseket pánikszerűen a Fidesz, attól még éppen úgy nem lesz belőle valóság, ahogyan Pelikán elvtárs sem tartotta annak azt, amit Dániel Zoltán miniszter elvtárs mondott neki: