Megmenekülhet a csődeljárástól Harvey Weinstein cége

Megmenekülhet a csődeljárástól a Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya miatt a tönk szélére került Weinstein Co. filmprodukciós vállalat: sikerült megállapodnia egy befektetőcsoporttal, amely női vezetésű céggé változtatná.

A Weinstein Co. csütörtökön jelentette be, hogy ismét visszaült a tárgyalóasztalhoz a Maria Contreras-Sweet és a milliárdos befektető Ron Burkle vezette csoporttal. A tárgyalásokon a Weinstein és vállalata ellen keresetet benyújtó New York-i főügyész, Eric Schneiderman is részt vett, biztosítva, hogy a megállapodásban a vevők vállalják egy kompenzációs alap létrehozását, amelyből Weinstein áldozatait kártalanítani lehet.

A Weinstein Co. korábban azt közölte, hogy a megfeneklett tárgyalások miatt nem marad más megoldás számukra, mint hogy csődöt jelentsenek. A csőd azonban azt jelentette volna, hogy a filmmogult szexuális zaklatással, erőszakkal vádoló nőket nem lehetett volna kompenzálni.

Weinstein miközben elismerte, hogy sokaknak fájdalmat okozott viselkedésével, továbbra is következetesen tagadja, hogy bárkit szexuálisan bántalmazott volna.

Az üzletasszony Contreras-Sweet, aki korábban nem dolgozott a szórakoztatóiparban, elmondta: a Weinsteinékkel kötött megállapodás szerint az egész vállalatot átveszik, megtartják a 150 alkalmazottat, és egy olyan új stúdiót építenek fel belőle, amely "a vállalatirányítás  legjobb gyakorlatát alkalmazza majd" és vezérelvei között lesz az átláthatóság.

Forrás
MTI nyomán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss