Magyar Péter Kőbányán is indít polgármesterjelöltet

Magyar Péter Kőbányán is indít polgármesterjelöltet

Korábban úgy volt, hogy a Tisza Párt nem indul a budapesti önkormányzati választáson, de a kőbányai jelölttel együtt már négy jelöltjük is van a fővárosban.

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt Kőbányán Barna Judit Annamáriát indítja polgármesterjelöltként - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

Magyar Péteréknek már négy jelöltje van a fővárosban is.

Ezzel az alig egy hónapja Magyar Péterhez került pártnak már négy polgármesterjelöltje lesz Budapesten. Korábban a feltörekvő politikus azt ígérte, hogy ugyanannyi fideszes vezetésű, mint ahány ellenzéki kerületben fognak jelöltet állítani. Egyelőre a két DK-s (a XI. és a XVIII.) és két kormánypárti (a X. és a XVII.) kerületben van már jelöltje a Tisza Pártnak, mivel a kőbányai polgármester a fideszes D. Kovács Róbert Antal.

Csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy Erzsébetvárosban a Tisza Párt Lajos Bélát indítja, azonban pénteken a jelölt bejelentette, hogy mégis ragaszkodik korábbi elhatározásához, és a Színes Erzsébetváros színeiben indul. Ez mostanra az NVI oldalán is megjelent, így hivatalossá vált.

Az NVI honlapján fellelhető legfrissebb adatok szerint a XVIII. kerületben Balogh Balázs polgármesterjelölt egyéni választókerületi jelölt is, csakúgy mint Markovits Szilvia.

Az ellenzéki pártoknak nem tetszik, hogy Magyar Péter rájuk indul Budapesten.

A Tisza Pártot korábban az ellenzéki pártok kritizálták, amiért DK-s vezetésű kerületekben is indított jelöltet. A Demokratikus Koalíció petícióban tiltakozik az ellen, hogy Magyar Péter pártja él a demokrácia adta lehetőségekkel.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)