A jobbikos elintézte - a fideszes kampányol vele

A Fidesz tönkretette a kórházat --> a jobbikos elintézi a bővítés --> a Fidesz kampányol vele.

2012 óta folytat küzdelmet Rig Lajos a tapolcai kórház aktív ágyainak visszaállításáért, közreműködésének köszönhetően most sürgősségi fogadóponttal és 15 aktív belgyógyászati ággyal bővült a Deák Jenő Kórház - írja a 8300.hu.

Mint ismert, a Fidesz-kormány és a fideszes városvezetés hat évvel ezelőtt szüntette meg a Deák Jenő Kórház belgyógyászati és sebészeti osztályát. Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és a kórház egykori dolgozója már 2012-ben felkarolta az ügyet, és azóta is kiemelt célja, hogy a Tapolcának teljes értékű kórháza legyen. 

A 2015-ös helyi időközi választás előtt a fideszes kormány és jelöltje ígéretet tett az aktív ágyak visszaállítására, azonban a választás az ő vereségükkel és Rig Lajos győzelmével zárult, így már nem tartották fontosnak az ígéreteik betartását. Rig Lajos országgyűlési képviselőként is az egyik legfontosabb feladatának a kórház ügyét tartotta, így gyakran szólalt fel ennek érdekében a parlamentben is.

A képviselő tavaly év elején kereste fel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt, hogy egy sürgősségi fogadóhely kialakítását kezdeményezze Tapolcán. A képviselő kórházak és a mentőszolgálat adataival, betegszámokkal, megtörtént esetekkel támasztotta alá a fejlesztés szükségességét, az államtitkár tavaly nyáron személyes ígéretet tett a kórház funkcióbővítésére. 

Rig Lajos eszközökkel és berendezésekkel is gyarapította a kórházat, az általa Németországból hozott adományok között voltak azok az elektromos ágyak is, amelyekkel most a belgyógyászati osztályt meg tudták nyitni - írja a portál.

Azonban a korábbi 50 ágy helyett most még csak 15 várja a betegeket, amely érezhetően kevés. A képviselő ezért még tovább folytatja a 2012-ben elkezdett harcot, amíg teljes értékű nem lesz a kórház.

Azok mondanak beszédet, akik tönkretették azt

Az átadáson természetesen a fideszes jelölt és a hozzá közeli kórházvezetés mondott beszédet. Éppen azok tetszelegnek most a kórház megmentőjeként, akik pár évvel ezelőtt tönkretették azt.

"Megtettük az első lépést azért, hogy Tapolcának ismét teljes értékű kórháza legyen. Nagy az öröm most, hiszen régóta harcot folytatok a tapolcai kórház aktív ágyaiért, és külön örömömre szolgál, hogy a Regensburgból hozott ágyak kerültek az új osztályra."

- mondta Rig Lajos a 8300.hu-nak.

Mint mondta: a korábbi adományok mellett most is sikerült három új ágyat szerezni, illetve a röntgen osztály dolgozói számára is hoztunk új bútorokat. 

"Annak ellenére, hogy Fenyvesi Zoltán szerint ezek a berendezések lomizásból származnak, nem zavartatta magát, amikor át kellett adni azokat, és  a megmentő szerepében kellett tetszelegni. Neki kell elszámolni a lelkiismeretével, azonban az biztos, hogy a tapolcaiakat nem tudja megvezetni, tudják a helyiek ki mit tett értük. Az én munkám még nem ért itt véget, hiszen a korábbi 50 ágy helyett még csak 15 került visszaállításra, én pedig mindent megteszek azért, hogy a kórház és Tapolca visszakapja, ami az övék."

A jobbikos képviselő élesztette újra a beteget, de a mentő már későn érkezett

Rig Lajos, a Tapolcához tartozó Diszel András-napi bormustrájára volt hivatalos, amikor a rendezvényen egy helybeli összeesett. A Jobbik országgyűlési képviselője - aki korábban mentődolgozó volt - észlelte, hogy leállt a férfi keringése és a légzése, ezért megkezdte az újraélesztést. Rig Lajos emellett irányította a mentést is, a jelenlévőkkel mentőt hívatott.