Márki-Zay Péter: A szeretet hatalma győzött a hatalom szeretete fölött

Kemény üzenetet küldött beiktatásán a hatalmaskodóknak Hódmezővásárhely múlt héten megválasztott polgármestere.

A polgármester ünnepi beszédében kijelentette, hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy nemcsak azokat képviselheti, akik megválasztották, hanem azokat is, akik nem. Be fogom bizonyítani, hogy itt nem lesz káosz, “fehért terror”, hanem dolgos hétköznapok kezdődnek. 

Márki-Zay Péter békejobbot nyújtott politikai ellenfeleinek és úgy fogalmazott, utalva a fideszes kampányra:

"Hegedűs Zoltántól is bocsánatot kérek, ha megbántottam, bolondnak, zavaros fejűnek neveztem volna, elnézést kérek mindenkitől, akinek választóit listáztam, riogattam, vagy megfigyeltem volna"

A polgármester bejelentette, hogy Hegedűs Zoltán programjának megvalósítását is támogatja, így a város valamennyi templomának felújítását, amelyhez február 7-én Orbán Viktor is támogatást ígért. Továbbá, a közgyűlés a polgármester javaslatára határozatot hozott arról is, hogy elutasítják a migránsok szervezett betelepítését. 

Márki-Zay Péter beszédében kitért arra is, hogy áttekintette a város költségvetési helyzetét és előkerült 3,8 milliárd forintos adósság, valamint azzal is szembesült, hogy a kampány során a város felélte a tartalékai jelentős részét. Emiatt a magánszemélyek által fizetett építményadót valószínűleg csak jövőre tudja a közgyűlés eltörölni. 

A polgármester élhető, békés, összetartó város szeretne Hódmezővásárhelyből. Határozott fellépést ígért a korrupcióval és azokkal szemben, akik nem a város minden lakóját, hanem egy személyt szolgálnak és közben megfélemlítenek másokat. Márki-Zay Péter hozzátette, mindent megtesz azért, hogy eltűnjön a városból a félelem. 

A városvezető tervei szerint kiemelten foglalkoznak majd a vállalkozások fejlesztésével és azzal, hogy a közbeszerzéseken az egyenlő elbírálás elve érvényesüljön, vagyis a legolcsóbb és a legjobb ajánlatok kerülhessenek megvalósításra. 

Hódmezővásárhely polgármestere beszélt arról is, hogy szeretné ha az egész országban megváltozna a politika és ehhez példát az ő városa és a február 25-i választás és előtte az összefogás adna. 

Elárulta, hogy valójában párttag. Azt mondta:

“Az ország legnagyobb pártjának vagyok a tagja, a Fideszből kiábrándultak virtuális pártjáé! Ebbe a pártba azok a csalódott fideszesek tartoznak, akik nem lopnak. Akik nem akarnak 20 ezer migránst pénzért beengedni az országban. Akiknek nincsen kastélya. A közelgő választásokon ezt a pártot fogom képviselni, tisztességes, becsületes magyar embereket”