Ha választás, akkor Erzsébet-utalvány? - A Fidesz ismét megvásárolná a nyugdíjasokat

Ha már az értelmes kampány nem megy, jön az osztogatás?

A lap nyugdíjas körökből származó információi szerint még húsvét előtt újabb Erzsébet-könyöradományra számíthatnak az idősek.

A találgatások szerint a kormány az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva próbálja majd ismét a nyugdíjasok kegyeibe vásárolni magát.

Az újabb fideszes kampányfogás hírének az ad hitelt, hogy jövő kedden délelőtt 11 órára összehívták az egyébként ritkán ülésező kormányzati befolyás alatta álló Idősek Tanácsát. A tanács nevében korábban is rendszeresen nyilatkozó Kusovszky Imréné a Népszavának azt nyilatkozta:

meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de szerinte Orbán Viktor nem vesz majd részt a tanácskozáson.

Márpedig az utóbbi években ez akkor fordult elő, amikor a miniszterelnök valamilyen nagy bejelentésre készült nyugdíj-ügyben.

Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület vezetője a lapnak nyilatkozva ugyanakkor nem tartotta valószínűnek, hogy látványos pénzosztásba kezd a kormány, hiszen Hódmezővásárhely példája azt is megmutatta:

az ott kiosztott Erzsébet-utalványok ellenére hatalmasat bukott a Fidesz.

Az elnök "politikai vakságnak" tartaná, ha ezek után ilyen primitív módon akarnák megvenni a nyugdíjasokat, ezért szerinte inkább olyan típusú bejelentésre készülhet Orbán, mint például - a Jobbik által már hosszú ideje szorgalmazott - Férfi40, ami valójában nem kerülne pénzébe az államnak, hisz mostanában már a férfiak átlagos szolgálati ideje a nyugdíjba vonuláskor 38 és fél év körül van.

Nyugodjon le mindenki: lesz nyugdíjunk - legfeljebb éhen halunk belőle

Csütörtökön újabb rendezvénnyel folytatódott a Civitas Intézet "Választások és Szakpolitikák 2018" címmel szervezett konferenciasorozata. A rendezvényen ezúttal nyugdíjasok, és a majdan nyugdíjba készülők lehetőségeit és kilátásai voltak terítéken. Dr. Vértesy László, a Civitas Intézet vezérigazgatója, egyetemi docens nyitó előadásában elsősorban a nyugdíjrendszer és a demográfia összefüggéseit világította meg.