Kósa nagyon szerette volna cáfolni, hogy 1350 milliárdot forgatott, de nem igazán jött össze

Az okirat létezik, de nem úgy. 

A minisztert az ATV kérdezte az ügyről egy mai sajtótájékoztatón. Kósa saját legendás médiateljesítményeit is megszégyenítő szövegelést adott elő arról, hogy mennyi szélhámosgyanús furcsa alak kereste meg debreceni polgármestersége idején, és tulajdonképpen ez szerződés is egy hasonló ügyből született. Állítása szerint egy "munkatársa ismerőse" jelentkezett, hogy hatalmas összeget örökölt Németországból, és tanácsot kért, mit tegyen vele. Kósa jó hazafiként azt mondta, hogy fektesse állampapírba. 

Hogy ebből az intelemből, hogyan született 2015-ben közjegyző előtt hitelesített okirat (amelyhez mindkét félnek személyesen is meg kell jelennie a közjegyzőnél) arra értelmes választ nem hallottunk.

Kósa mindössze annyit mondott, a dokumentumot nem ismeri, a Magyar Nemzet cikkét pedig - tessék jól megkapaszkodni a székben!

nem olvasta. 

Kínos: itt a Kósa-iratokat igazoló pecsét

Miután a Magyar Nemzet kedden megírta, hogy Kósa Lajos 1300 milliárd forint felett rendelkezhetett egy 2013-as közjegyzői dokumentum szerint, a Pesti Srácok és az Origó nevű kormányzati kiadványok kétségbe vonták annak hitelességét, hamisítványnak nevezték azokat.Nem sokat kellett várni a választ.Magyar Nemzet most be is mutatja az ominózus iratot. Igen, hiteles a dokumentum.

Amikor arról kérdezik, hogy ott volt-e a dokumentumot kibocsátó közjegyzői irodában az okirat keletkezésekor, azt válaszolhat:

"Hát, én voltam már ott". 

Az Index megkereste az okiratot kibocsátó közjegyzői irodát, 

ahol szintén nem cáfolták, hogy a dokumentum létezik.

Sőt, indirekt módon lényegében elismerték, hogy tudnak róla.

"Köt minket a titoktartás, nem mondhatok semmit."

 - nyilatkozta Tóth Ádám közjegyzői irodájának munkatársa.

Kósa "szélhámoságról" szóló történetét nem igazán erősíti, hogy Dr. Tóth Ádám egyébként 

a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke.