Erősen sántít Kósának a németországi örökségről szóló története

Kósa Lajos elég képtelen zagyvasággal próbálta megmagyarázni az őt érintő 1350 milliárdos botrányt, amelyet a Magyar Nemzet robbantott kedd reggel.

A Fidesz politikusa egy délelőtti sajtótájékoztatón hol tagadta, hol lényegében elismerte a pénz létezését, sőt, kijelentette, egy „munkatársa ismerőse” jelentkezett, hogy hatalmas összeget örökölt Németországból, és tanácsot kért, mit tegyen vele.

A magyarázkodásnak azonban már ez a része is sántít. A hgv.hu ugyanis utánanézett a leggazdagabb németek 2012-es listájának. Ennek köszönhetően kiderült a 6 évvel ezelőtt listán mindössze 21 embernek van nagyobb vagyona 4,35 milliárd eurónál (1350 milliárd forintnál).

A lap a Wikipedia által ismertetett 500-as listára hivatkozott, amely szerint egyikük sem halt meg a kérdéses szerződési dátum előtt. Ugyanakkor az összeg elképszető nagyságát jól mutatja, hogy Johanna Quandt, a BMW-gyár hatodát birtokló asszony 6,7 milliárdos vagyont hagyott maga után 2015-ben. Továbbá abban az évben halt még meg Klaus Tschira, a SAP, illetve Ingeburg Herz, a Tschibo tulajdonosa. A Kósánál említett vagyonnál kevesebb összeget hagytak maguk után hátra, örökségük ráadásul nem befektethető pénz volt, hanem részvények - írta a hvg.hu.