A Jobbik nem hagyja annyiban Kósa 1300 (!) milliárdját

Parlamenti vizsgálóbizottságot hívnak össze.

A politikus szerint ha a tárcavezető igazat mondott az 1300 milliárd forintos bizniszről, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért alkalmatlan a pozíciójára.

Úgy értékelt: Kósa Lajos közjegyzői okiratban rögzítette, hogy korrupt, függetlenül attól, megtörtént-e a pénzmozgás.

Szilágyi György bírálta azt is, hogy a politikus édesanyjának 800 millió forintot helyeztek kilátásba, ha Kósa Lajos közreműködik a pénz elhelyezésében. Azt kérdezte, történt-e kifizetés részben vagy egészében, illetve további két szereplő felvett-e kétszer 25 millió eurót.

A jobbikos politikus azt is mondta: az ügyben érintett összeg fedezni tudná a minisztériumok, háttérintézmények, kormányhivatalok, a honvédség, a rendőrség, a bíróságok, az ügyészség és az adóhatóság éves személyi juttatásait.

Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek és a titkosszolgálatoknak is tudnia kellett az esetről, a közjegyzőnek és a bankoknak pedig jeleznie kellett volna ekkora pénzmozgást.

Kósa ma Érden tartott egy sajtótájékoztatót, de hiába volt ott 999 újságíró, ő semmire nem válaszolt:

Lajos futása

A 90-es években a 7-es főút érdi szakaszán büszkén hirdette a tábla: "Érden érdemes". Az érdiek imádták a feliratot, különösen akkor, ha esett az eső, így a sártengerré váló utcákon való zötyögés közepette volt idejük azon gondolkodni, mennyire is érdemes az a bizonyos Érd.A molinó mára eltűnt, de valami hasonló járhatott a Modern Városok Program keretében Érdre látogató Kósa Lajos fejében is, aki nyilván sejtette, hogy a komplett magyar sajtón kívül egy tucatnyi aktivista is várni fogja.

Szilágyi György szerint normális országban a kormányfőnek le kellett volna váltania a minisztert és száműzni őt a közéletből.

Közölte, kezdeményezik, hogy az Országgyűlés házszabálytól eltéréssel döntsön egy vizsgálóbizottság felállításáról a jövő heti rendkívüli ülésen.