"Orbán még a saját választóit sem tudja átverni" - a fideszesek szerint is nagy baj van az egészségüggyel

Ezt mutatja egy friss kutatás.

Két korábbi mérésből már kiderült, hogy az emberek toronymagasan az egészségügy helyzetét tartják a legnagyobb problémának Magyarországon, ezért most egy specifikus kutatást is készítettek a témára vonatkozóan.

A megkérdezettek 84%-a szerint problémát jelentenek a várólisták, 83% szerint komoly gond az elvándorlás és az orvoshiány. A harmadik helyre a kórházak felszereltsége, eszközparkja került (79 százalék), ezt szorosan követi a problémalistán a kórházak állapota (77 százalék). 71% jelölte meg problémaként a kórházi kosztot, 69% a lassan kiérkező mentőket, 68% pedig a hálapénzt.

Érdekesség, hogy még a Fidesz-szavazók is hasonlóan látják a helyzetet: 80%-uknak van baja a várólistákkal és az orvoshiánnyal, 76%-uknak a kórházak felszereltségével.

Orbán még a saját választóit sem tudja átverni 

"Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó" - reagált közleményében Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Lukács szerint a kutatása mutatja a szomorú magyar valóságot, a kormánypárti szavazók is látják, hogy amíg a miniszterelnök családja és barátai a milliárdosok ranglistáján lépkednek felfelé, addig a magyar egészségügy hátralép a nemzetközi összehasonlításokban.

"Orbánék maguktól nem sajnálják a pénzt, de az egészségügytől igen és ennek világosan látszódnak a következményei. Nem csökkent az egészségügyben eltöltött várakozási idő, ezért hiányzik egyre több dolgozó és ezért nő a kórházak adóssága" - írja a politikus. 

A Jobbik választási győzelme után olyan egészségügyet fog teremteni, ahol XXI. századi körülmények, jó megélhetést biztosító dolgozói bérek és biztonságos, várakozás nélküli elérhető szolgáltatások lesznek - zárul a közlemény.