Semjén rénszarvas és jegesmedve után fókára is vadászott volna

Minden lelőne, ami elé kerül?

Az mno.hu birtokába került levelezés tanúsága szerint a miniszterelnök-helyettes a skandináv kalandozásait bonyolító vadászatszervezőknek azt írta: 

„különlegesség a fóka, örömmel megyek, de a legfontosabb a rén”. 

A védett, számos országban (de Svédországban nem) vadászati tilalom alá eső állatok vadászatának lehetősége 2014-ben merült fel. 

Az Orbán-kormány második embere 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is Svédországban vadászott.

Ezek a kiruccanások alkalmanként 4-5 millió forintba kerültek. 

A kirándulásokat Farkas László vállalkozó finanszírozta, aki

több százmillió forintnyi állami és uniós pénzhez jutott 2010 óta.

Egy alkalommal helikopterrel derítették fel a szarvasokat. Az exkluzív szolgáltatás több mint 750 ezer forintba került egy órára. 

A Jobbik múlt héten vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Semjén Zsolttal szemben, mivel a politikus nem vette bele vagyonnyilatkozatába a grátiszba kapott luxusvadászatokat

A testület a beadványt elutasította arra hivatkozva, hogy nem jelölték meg, a bevallás melyik részét kifogásolják Tegnap ismét benyújtották a mentelmi bizottsághoz a kifogásukat, ahol pontosan megjelölik a 17. oldalt, ahol a képviselőknek azokat az ajándékokat kellene feltüntetniük, aminek összege a képviselői fizetésük 1/12-ed részét meghaladja. 

Csütörtökön jelentkezett a Semjén által elejtett szarvas gazdája is, aki a felvételeken felismerni védi saját állatját, s azt állítja, ő nem adott engedélyt a kilövésre. Egy helyi lap szerint az ügyben a rendőrség is vizsgálódik. 

Az N1TV mai riportjából pedig kiderül, hogy Orbán Viktor helyettesének eleve az a szokása, hogy haveri alapon fizettet ki másokkal, amit csak lehet.  Fedezik a vadászatait, a születésnapi buliját, az édesanyja házát is féláron újították fel, de még a KDNP-s összejöveteleket is egy vállalkozó finanszírozta. 

Jelentkezett a Semjén-szarvas gazdája - nem lehetett engedély az állat kilövésére

A 444 az Afronbladet cikke alapján számolt be arról, hogy Niklas Johnsson állítása szerint a rénszarvas, amit Semjén Zsolt vadászatán lőttek ki, majd helikopterrel elszállítottak, az ő tulajdona volt.„Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője"