A Főügyészségen tettek bejelentést a fideszes Fenyvesi Zoltán ajánlóívei ügyében

A bejelentés szerint a fideszes politikus megpróbálta elérni a tapolcai ügyészség vezetőügyészénél, hogy ne rendeljék el a nyomozást.

Mint ismert, a márciusban tett feljelentésben azt állítják, hogy mintegy 849 esetben nem azoknak a polgároknak az aláírása szerepel Fenyvesi Zoltán ajánlóívein, akiknek az adatait felvezették rájuk. Ez azt jelentheti, hogy ezeknek az embereknek valahonnan megszerezték az adataikat, majd odahamisították az aláírásaikat - írtuk korábbi cikkünkben.

A feljelentés szerint a hamis aláírásokat a helyi Fidesz-irodában másolta az ívekre négy, eddig még meg nem nevezett ember. Úgy tudjuk, a feljelentő később akarja megnevezni őket. A dokumentum szerint a választópolgárok adatai a korábbi, a rezsicsökkentés melletti, a „betelepítés” elleni aláírásgyűjtésekből származnak.

A portálunkhoz most eljuttatott levélben bejelentést tévő személy nem más, mint Fenyvesi Zoltán "ügyeiben eljáró, tanácsot adó jogász." A hölgy szerint, Fenyvesi Zoltán a feljelentés után "elsőként telefonon, majd személyesen járt a Tapolcai Ügyészség vezetőügyészénél 2018. március 20-án, hogy ne rendeljék el a nyomozást, ugyanis az a képviselőjelölti indulására negatívan hatna". 

A bejelentő jogász szerint ezt a megkeresést először vele szerette volna elvégeztetni, ám "mivel nem rendelkezik ügyvédi praxissal és nem kívánta semmilyen formában befolyásolni az ügyészség döntését, ennek a kérésnek nem tett eleget."

A nyomozás elrendelése után Fenyvesi Zoltán, mint a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke telefonon kereste a megyei rendőrkapitányt (ennek a bejelentő hölgy fültanúja volt), arról érdeklődve, hogy hol tart a nyomozás, milyen bizonyítékok vannak az ügyben. A levélíró szerint a fideszes politikus a "megyei főkapitányt kérte, hogy mivel érintett, hisz az ő ajánlásairól van szó, ne nyilatkozzanak a sajtónak, és ha lehet mihamarabb, még a választások előtt szüntessék meg az eljárást."

A bejelentő szerint ez nem járhatott sikerrel, mert Fenyvesi ezután Pintér Sándor belügyminiszter titkárságának telefonszámát kereste. 

A jogász hölgy levelében arra kérte a Főügyészséget, hogy rendeljenek el vizsgálatot, történt-e befolyásolás Fenyvesi Zoltán részéről az ügyészség vagy a rendőrség irányába."