Korszakváltó: elárulta Szabó Szabolcs az Együttet Csepelen

A jobbikos szerint képviselőhöz méltatlan ez a viselkedés.

Mint ismert, a szerdai nap nem volt eseménytelen a választókörzetben. Délelőtt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó jelentette be a Facebook-oldalán, hogy visszalép az egyéni jelöltségtől. Mint fogalmazott:

"több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól."

Délután aztán jött az újabb visszalépés az LMP-s Tenk András részéről. A párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté a 444-nek mindössze megerősíteni tudta a tényt, hozzátéve: "kedden már zajlottak tárgyalások négy körzetben a visszalépésekről, de aztán este az MSZP-P elfogadhatatlan ajánlatot tett".

Estig úgy állt tehát, hogy a fideszes rezsibiztossal, Németh Szilárddal szemben két jelölt maradt, Szabó, illetve a jobbikos Bereczki Miklós.

De most itt az újabb fordulat, lapunk úgy értesült, hogy Szabó Szabolcs kedden megállapodott az Együttet korábban csúnyán faképnél hagyó Párbeszéddel. A politikus belépési nyilatkozatot is aláírt.

Abban az esetben, ha megnyeri a választókörzetet, elhagyja az Együttet, és beül a Párbeszéd MSZP-vel közös frakciójába.

Ez Juhász Péteréknek azért is lehet kínos, mert sok jelöltjüket áldozták fel azért, hogy Szabóval szemben ne induljanak az ellenzéki oldalon, innen nézve sem korrekt ez a lépés.

Megkerestük Bereczki Miklóst is az ügyben, szerinte nem képviselőhöz méltó Szabó Szabolcs viselkedése, ahogyan most a mandátumhoz ragaszkodik, és ahogyan majd egy évig szórakozott a csepeli MSZP-vel, most pedig saját pártját árulja el.

"Következő lépésben a választóit fogja? Arra kérem a tisztelt választókat, hogy ne támogassanak egy ilyen embert!"

- fogalmazott a legerősebb ellenzéki párt képviselőjelöltje. Leszögezte, eddig sem kívánt részt venni ebben tragikomédiában, most is csak egyetlen dologra készül, hogy a kormányváltó, a valódi változást akaró polgárok szavazataival április 8-án legyőzze Németh Szilárdot.

(Címlap- és borítókép: Szabó Szabolcs, a háttérben Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje).