Kamupárthoz számolhatták a Jobbikra leadott szavazatokat

Net Párt.

Sárospatakon a 007. szavazókörben a valasztas.hu adatai szerint a Jobbik nulla listás szavazatot kapott, míg a Net Párt 122-t. Mikola Gergely volt a helyi jobbikos jelölt, neki többen is állítják, hogy biztosan a pártra adták voksukat a listás lapon, így lehetetlen, hogy nulla szavazatuk legyen. Ez már csak azért is érdekes, mert Mikolára 151-en voksoltak, közülük egy ember sem volt, aki listán is a Jobbikot választotta volna?

Budapesten is ez történt

Budapest II. kerületének 004. szavazókörében a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat szintén a Net Párt kapta.

A szavazatok újraszámlálását kezdeményezi a Jobbik

A politikus kijelentette, hogy ha valaki azt hitte, hogy a Jobbik ölbe tett kézzel fogja nézni az eseményeket, az tévedett, ugyanis az elnökségi ülésen döntöttek arról, hogya párt kezdeményezni fogja a vasárnapi választásokon leadott szavazatok újraszámlálását.Kormánypártoknak óriási volt a tét: vagy kormányra vagy börtönbe kerülnek.

Itt egyéniben 35-en szavaztak Kovács Tamásra, a Jobbik jelöltjére, listán viszont egy szavazatot sem kapott a párt. Az NVI oldala szerint a Net Párt 66-ot is bezsebelt, de Kovács nyilvánosságra hozta a jegyzőkönyvet, ami szerint a Jobbikra pont 66 szavazat érkezett.

(fotó: Soós Lajos/MTI)