Minden hétvégén lesz kormányellenes tüntetés az országban

Nem csak a fővárosban, de a vidéki városokban is folyamatos tüntetésekre készülnek – mondta Homonnay Gergely, a szombati budapesti tüntetés főszervezője a HírTV Reggeli járat című műsorában. Azt is elárulta, hogy ez a demonstráció más lesz, mint az eddigiek voltak, színházi dramaturgok fogják megkomponálni.

Mint ismert, a „Mi vagyunk a többség – tüntetés a demokráciáért” elnevezésű esemény Facebook-oldalán már több mint százezren jelezték érdeklődésüket. A megmozduláson az ellenzéki pártok is részt vesznek.

A HírTV műsorában egyébként elhangzott, hogy szombaton egy tüntetéssorozat veszi kezdetét.

"Ami egészen addig tart, amíg a kormány nem enged a követeléseinknek és egy polgári engedetlenségi mozgalmat is elkezdünk. Ez be fogjuk jelenteni a tüntetésen"

- fogalmazott Homonnay.

Hiba? Minden harmadik szavazatot elvettek, ha nem teszik, a jobbikos nyer Marcaliban

Az Index számolt be arról a Somogy megye 3-as számú választókerületében történt "banális hibáról", Marcali egyik választókörében ugyanis össze-visszapecsételték a lapokat, és ennek következtében 727 szavazatból 241 egyéni jelölte érkező szavazatot, azaz a voksok több, mint 33 százalékát érvénytelenítették.

A műsorban elárulta azt is, hogy minden hétvégén tüntetni fognak, illetve a vidéki városokban is tüntetéseket szerveznek. Ennek értelmében szombaton lesz egy tüntetés Budapesten, majd vasárnap egy másik Pécsett. Jellemző, hogy Európa nagyvárosaiban lesznek megmozdulások az Orbán-rezsimmel szemben.