Lassan tervezőasztalra kerül a Déli pályaudvar helyére szánt szabadidőközpont

Egyelőre úgy tűnik ez olcsóbb lesz a vártnál.

A felhívásra három ajánlat érkezett, az értékelésnél az ár 45, míg a minőség 55 súlyszámmal szerepelt, ami alapján végül az M-Teampannon kapta meg a lehetőséget a tervezésre.

A Déli üzemi területén a teljes tervezési terület 60 hektárt tesz ki, ebből a tervek szerint közel 13 ezer négyzetmétert foglal majd el egy apartmanház, amelyhez 40 férőhelyes mélygarázs tartozik. De lesz látogatói mélygarázs is, 78 személyautó és 42 autóbusz részére- írja a lap.

Lesz jégcsarnok közel 6 ezer és multifunkcionális csarnok közel 7 ezer négyzetméteren. Emellett egy 1200 négyzetméteres golf gyakorlópálya, teniszpályák, gyermek sípálya, falmászóközpont és egy 1600 méteres futókör is helyet kap a területen.

A Testnevelési Egyetem azután kért ajánlatokat a pályázatra, hogy a kormány 2016 szeptemberében határozott a Déli pályaudvar új fajta hasznosításáról.

Ez épül majd a Déli pályaudvar helyére

A lap a legnagyobb budai pályaudvar üzemi területére tervezett sport és szabadidős beruházások tervezésére kiírt közbeszerzési tervpályázat alapján beszámol arról, hogy egyebek mellett lesz a területen jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya.A nyertes vállalkozónak a tervek elkészítése mellett a bontásról, a kármentesítésről, az engedélyeztetésről és a megvalósíthatóságról is gondoskodnia kell.