Orbánt és Lázárt is beidéztetnék a kötvénykárosultak óriásperébe

Hosszú pereskedésnek néznek elébe.

A pertársaságot összefogó P&P Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 2015 tavaszán történt összeomlás után a Magyar Nemzeti Bank egy vizsgálatot követően kezdeményezte a Quaestor, a Hungária és a Buda-Cash felszámolását, melyek 60 ezer károsultat és 300 milliárdos kárt hagytak maguk után.

„A Quaestor-kötvénykárosultak körében a magyar állam mintegy 30 ezer ügyfélnek 100 százalékos kárrendezését ígérte, de azt nem tartotta be,"

ezért 1264 Quaestor, 229 Hungária és 159 Buda-Cash károsult perközösséget alakított, ami az államot, a nemzeti bankot és a számvevőszéket is felelősségre vonná.

A cél egyelőre az, hogy bizonyítsák, az állam és intézményei felelősek annyiban, hogy megfelelő működésük esetén elkerülhető lett volna a károkozás.

A pertársaság szakértője hosszú pereskedésre számít, hiszen fontos és bonyolult kérdéseket kell megvitatni.

A károsultak a ma kezdődő perben Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal kabinetfőnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, Matolycsy György jegybankelnök, Windiszch László jegybanki alelnök és Domokos László számvevőszéki elnök meghallgatását is kezdeményezték.