Németh Szilárd Sorosozással válaszolt a fideszes értelmiségiek kritikájára

Majdnem átment az üzenet.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre elkészítette az Idők Jelei nevű kiadványsorozat harmadik kötetét, amelyben több éles kritikát is megfogalmazott az Orbán-rendszerrel kapcsolatban.

Fidesz-közeli értelmiségiektől kapott kemény kritikát Orbán rendszere

A Fidesz értelmiségi holdudvarában sincs mindenki elragadtatva Orbánék kormányzásának minden lépésétől. Ennek bizonyítéka egy újonnan megjelent kiadvány is.A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre készítette el az Idők Jelei nevű kiadványsorozat harmadik kötetét, amit az Index szemlézett.

Többek között "erkölcsileg vitathatóan szerzett gazdasági alapokról" írtak, illetve leszögezték:

"az ember, illetve a közössége gyengeségét jelzi, ha kifelé folyamatosan harcol. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan, és nem tud nyugalmat biztosítani az általa vezetetteknek."

Na, erre itt a válasz. Németh Szilárd, aki egyetlen fideszes parlamenti képviselőként mondhatja el magáról, hogy a NER-ben egymás után kétszer is elhasalt az egyéni választókerületében, a Facebookon reagált:

"Megértem a "rendszerkritikus konzervatív értelmiség" aggodalmait, elfogadom a jobbító szándékot, de ezzel együtt figyelmükbe ajánlom a következőket: Soros György fia már nyíltan támadja azt a magyar miniszterelnököt, aki még le sem tette az esküt."

De legalább ez már a Fideszen belül is ciki.