Megtámadták a jobbikosokat, a rendőrség szerint nem történt semmi

Agyára ment a fideszes kampány.

2018. február 21-én egy férfi odalépett a fehérvári jobbikosok standjához a Piac téren, majd a szórólapot osztó aktivistahölgy kezéből heves üvöltözés közepette kitépte a papírokat, amiket széttépett, a földre dobott, majd távozott.

Ezzel pedig úgy tűnik, hogy semmi gond nincs.

A tudomásunk szerint fideszes kampányszövegeket visszamondó férfi kirohanásán mindenki ledöbbent, de fizikailag nem léptek fel ellene. Ehelyett Sneider Tamás alelnök feljelentést tett garázdaság miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahonnan most kapott választ:

A rendőrség a feljelentést elutasította, mert nem volt tettlegesség, tehát –lényegében- nem folyt vér, így nincs is miről beszélni. Sneider a határozattal szemben panaszt nyújtott be.

A panaszban rámutatott arra is, hogy az elutasító határozat egy szót sem említ a bizonyítási eljárásról, például arról, hogy az esetet térfigyelő kamerák rögzíthették, és Sneider több tanú elérhetőségét is megadta a hatóságnak.

Az Alfahír birtokába jutott határozat úgy fogalmaz,

„…a fent említett cselekmény során bántalmazás, testi épség veszélyeztetése nem történt, valamint a szemlélőkben különösebb megbotránkozást nem keltett az eset, így a bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg”.

Tehát míg a jobbikosok állítják, hogy ledöbbentek az őrjöngő férfin és megijedtek a viselkedésétől, addig a rendőrség szerint megbotránkozást nem keltett az eset. Tehát szerintük nem garázdaság, ha valaki üvöltözve, szitkozódva széttépi mások cuccait.

Mindenkiért kiállunk, aki magyarsága, keresztény hite, vagy a közösségünkhöz tartozása miatt üldözést szenved el – írta Facebook-oldalán Sneider Tamás.