Teljesen kiszáll a CBA-ból az alapító Baldauf László, aki multiknak adta át az üzleteit

Megválik CBA-részesedésétől Baldauf László, a kereskedelmi lánc egyik alapítója és tiszteletbeli elnöke - írta keddi számában a Népszava. Jó barátságban akar maradni Orbán Viktorral.

A lap úgy tudja, a Baldauf Invest Kft. névértéken, összesen 300 millió forintért adja el üzletrészét, amelyet hat CBA-tulajdonos vásárol meg, egyenként 50-50 millió forintért.

A tranzakciót még jóvá kell hagynia a keddi taggyűlésnek is, amelyen várhatóan elfogadják a cég tavalyi beszámolóját. A CBA központi cégének nettó árbevétele 6,46 milliárd forintra csökkenhetett 2017-ben az előző évi 6,62 milliárd forintról - írták.

A forgalom növekedését ilyen reklámoktól várják:

Icuka váltja Kasszás Erzsit a proletológia tanszéken

A megosztó, de éppen ezért sikeres Kasszás Erzsivel készült reklámokat most egy másik CBA-s hősnő folytatja,Icuka, a boltvezető.Természetesen az új karaktert is ellátták minden olyan külső és belső jellemvonással, amitől valaki vagy trécselni járna a közértbe, vagy száz méterről kerülné el az üzletet.

A Népszava emlékeztet arra, hogy a 76 éves Baldauf László tavalyi nyugdíjba vonulása óta fokozatosan vált meg CBA-érdekeltségeitől, boltjait a Lidlnek és a Sparnak adta át.

Mivel a CBA az egyik legjelentősebb hazai üzletlánc, és maga Baldauf is kritizálta a külföldiek térnyerését a magyar piacon, ezen lépését először értetlenül fogadta a közvélemény. Ám végül a Fidesz félhivatalos újságjának, a Magyar Időknek adott interjújában Baldauf mindent rendezett azzal, hogy azt mondta,

„Hajrá, Magyarország! Hajrá, Orbán Viktor!”.

Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 21:37
1
A mesében akár fejleszteni is tudnak majd belőle...