A kormánynak szüksége van Farkas Flórián munkájára

A kötcsei piknikre érkező Balog Zoltán nyilatkozta ezt az ATV tudósítójának.

Sorra érkeznek meg a prominensek a kormány holdudvarának zártkörű rendezvényére, a kötcsei piknikre. Bár a nem kormánypárti újságírók nem mehetnek be, a bejáratnál próbálják szóra bírni a politikusokat. Balog Zoltán, akit a napokban romák felzárkóztatásáért felelős miniszteri biztosnak neveztek ki, az atv.hu tudósítójának azt mondta, szó sincs arról, hogy elengednék Farkas Flórián kezét,

"mindenki munkájára szükség van."

Közben már megérkezett a piknikre Bakondi György, Simicskó István, Kásler Miklós, Kubatov Gábor, Gulyás Gergely, Havasi Bertalan és Nagy István agrárminiszter is, utóbbi rögtön csatlakozott is Németh Szilárd pincepörköltfőző csapatához. A hagymapucolásról lemaradt, de az ebéd meg persze már jól esik neki!

Nagy dolgok dőlhetnek el ma, de nekünk ebből csak Németh Szilárd pörköltje jut

Legendák szólnak arról, hogy a pikniken igen komoly horderejű döntések születnek. Korábbi fideszesek gyakran mesélik, hogy Orbán Viktor egyesével fogadja a színe elé járuló politikusokat, hogy meghallgassa kérésüket (legyen szó pozícióról, beruházásról, cégekről), melyet - mint jó Don - kedvétől függően akár teljesíthet is.