Alig hűlt ki a helye a kormányban, máris kiderült Lázárról, hogy komoly üzeletember

Lázár János a kormányból kikerülve vagy hirtelen nagyon gazdag lett, vagy most már vállalhatja, hogy régen az.

A volt kancelláriaminiszter képviselői vagyonnyilatkozatában az Index szúrta ki, hogy

10 százalékos tulajdonrésze van van a Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben.

Lázár így az osztrák eurómilliárdos Max Turnauernek az üzlettárdsa.

"Barátaim mutattak be egy vadászaton Max Turnauernek, illetve a fiának, Stanislausnak. Azóta többször találkoztunk, bizalmi viszony alakult ki közöttünk, és amikor tulajdonostársnak hívtak a magyarországi vállalkozásukba, igent mondtam. 10 százalékos tulajdonrészt vásároltam, nem publikus áron. A képviselőkre vonatkozó szabályok alapján a cégben tisztséget nem vállalhatok, aktív szerepet nem viszek a cégben, viszont annyi figyelmet mindenképpen fordítok majd a vállalkozásra, amennyi egy tulajdonostól elvárható."

 - osztotta meg az ingatlanbizniszbe való beszállásának történetét Lázár a portállal.

A politikus vagonnyilatkozata ezen kívül a korábbiakhoz képest két újdonságot rejt. Egyrészt vett egy új  5-ös BMW-t, másrészt a kampány során is gyakran emlegetett, Hódmezővásárhely melletti, Lázár földjeivel körülvett kastélyt építő cég 8,1 százaléka is a tulajdonába került. 

48 fotó került elő a rejtélyes kastélyról, ami Lázár János földjei között épül, de a miniszter azt mondja, semmi köze hozzá

Az ingatlan korábban a vadásztársaság tulajdonában volt, melynek Lázár is tagja, ám 2015-ben eladta az ingatlant Kulik Jenőnek, Lázár János munkatársának, majd egyszer csak hatalmas építkezés kezdődött a telken. Lázár azt nyilatkozta, semmi köze a kasélyhoz, csak azért értesült róla, mert a szomszédos terület erdeje az övé.

A Divatcsarnokban és a kastélyban tulajdonrészt szerezni komoly tőkét igénylő befektetés, Lázárról pedig korábban a vagyonnyilatkozataiból nem tudhattuk meg, hogy ennyi pénze van. Márpedig elég valószínű, hogy már korábban is volt. Egyszerű képviselőként azonban ez a vagyon könnyebben felvállalható - és így legalizálható - mint miniszterként.