Nem volt elég 90 perc Brazíliának Costa Rica ellen

De így is volt okuk örülni a végén.

A brazil válogatott 2-0 arányban győzedelmeskedett Costa Rica legjobbjai ellen, azonban az E-csoport 2. körének első mérkőzése nem a lehengerlő szamba miatt lesz emlékezetes - már, ha az lesz. Ugyanis a videóbíró a torna során először elvett egy megítélt büntetőt, amelyet a bíró tévesen ítélt meg Neymar műesése után a második félidőben (a PSG csatára egyébként megúszta sárga lap nélkül az alakítását, és mivel utána kapott egyet hiszti miatt, idő előtt kellett volna zuhanyoznia).

A mérkőzésről elmondható, hogy egy gyenge első félidő után a másodikban már jóval támadóbb szellemben lépett pályára a dél-amerikai csapat, de ha el is jutottak Costa Rica kapujáig, akkor Navas mutatott be bravúrokat.

Gól nélküli volt az állás még a 90. percben is, azonban a rendes játékidő vége után néhány másodperccel Coutinho betalált a közép-amerikaiak kapujába. Aztán a hatperces hosszabbítás hetedik percében Neymar is gólt lőtt (pedig, ugye nem is kellett volna már a pályán lennie), beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.