Bevándorlási különadó: már nyár végén életbe léphet a fideszes agybaj

A kormánynak továbbra sincs fontosabb vagy értelmesebb dolga...

Tállai András a lap szombati számában megjelent interjúban hangsúlyozta, meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz az államnak, a magyar embereknek. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy az illegális migráció megfékezésére eddig százmilliárdos nagyságrendet költött az állam. Arról már nem szólt a fáma, hogy a Fidesz által kötvények útján vagy suttyomban betelepített emberek mennyibe fájnak a magyar adófizetőknek, akár anyagi téren, akár a biztonsági kockázatok miatt.

Az előterjesztés részleteiről szólva többek közt elmondta: az adót az anyagi támogatás, például az átutalt pénzösszeg, az átadott ingóság összege, értéke után kellene megfizetni. A bevándorlási különadóból származó bevétel a központi költségvetésbe folyna be, és kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható.

Utóbbi kitétellel kapcsolatban ismerjük már az ilyesfajta kizárólagosságot, elég ha csak a lenyúlt magánnyugdíj-vagyon sorsára gondolunk.

A javaslat szerint a közterhet elsősorban annak a szervezetnek kellene lerónia, amelyik a támogatást nyújtja. Ha a támogató nem tenne eleget kötelezettségének, a támogatott, vagyis a bevándorlást segítő szervezet válna adóalannyá.

A javaslattal kapcsolatban azt sem szabad elfelejteni, hogy az egy újabb politikai akna, hiszen aki esetleg nem szavazná meg az Országgyűlésben, arra a kormánypártok egyből rásüthetnék a szokásos "sorosbérenc" és "migránssimogató" bélyeget.

Eközben nem hallani arról, hogyan akadályozná meg a Fidesz, hogy

  • a kilakoltatások következtében újabb és újabb magyar családok kerüljenek utcára,
  • hogyan zárkóztatná föl a magyar életszínvonalat a nyugat-európaihoz és
  • miként szorítaná vissza a magyar gazdaságot fojtogató korrupciót.

Amíg erről nincs szó, minden más csak gumicsont és figyelemelterelés.

Nem tudnak leállni! Bevándorlási különadót vezetne be az Orbán-kormány

A kormány javaslata szerint 25 százalékos bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé kedden kerülő adótörvény - tájékoztatta a Pénzügyminisztérium az MTI-t. Azt írták, a kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól.