Simán győzött Belgium Tunézia ellen

Lukaku és Hazard is duplázott, a tunéziaiak nem tudtak érdemi ellenállást kifejteni. Belgium matematikailag még nincs, de nagy valószínűség szerint ott lesz a legjobb tizenhat között.

A moszkvai mérkőzés elején az esélyesebb belgák gyorsan elhúztak: a 10. percben egy buktatás után megítélt büntetőt értékesített Eden Hazard, majd a 16. percben Romelu Lukaku góljával már 2-0 volt. Két perc múlva egy beívelt szabadrúgást fejelt a belga kapuba Dylan Bronn (aki csak névrokona a Trónok harcában szereplő Bronn-nak), ezzel ismét feléledtek a tunéziai remények Bronn később megsérült, ahogy Ben Jusszef is, így Tunézia már az első félidőben két kényszerű cserére szorult. Ám még közvetlenül a szünet előtt Lukaku ismét betalált, így 3-1-gyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő elején, az 51. percben ismét Hazard volt eredményes, a 4-1-es állásból már nem igazán tudott talpra állni az észak-afrikai ország válogatottja. A belgáknál igazi átok ült Michy Batshuayin, aki több százszázalékos ziccert is kihagyott. A 90. percben azért csak betalált, míg a 3 perces hosszabbítás utolsó percében a tunéziai Khazri is, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

A belgák így két meccsből kettőt nyertek, gólkülönbségük plusz 6, és ha Panama holnap nem nyer Anglia ellen (Kane-ék nem valószínű, hogy kikapnának), akkor matematikailag is ott vannak a legjobb 16 csapat között.

Ma még két mérkőzést játszanak az oroszországi foci-vb-n: délután 5-kor és 8-kor az F-csoport két meccsére kerül sor. Először a világbajnok németeket legyőző mexikóiak találkoznak Dél-Korea legjobbjaival, majd egy igazi európai rangadó keretében Németország csap össze Svédország válogatottjával.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

A #moszkvater alapító-főszerkesztője szerint Zelenszkij a posztszovjet térség azon generációjához tartozik, amelyik politikai értelemben semmihez sem ért.