Könnyed kolumbiai győzelem, kiestek a lengyelek

0-3.

Három góllal kapott ki Lengyelország a kolumbiai válogatottól a foci-vb H-csoportjának mai kazanyi meccsén. Kolumbia gyakorlatilag a mérkőzés elejétől kezdve uralta a játékot, míg védőik levették a pályáról Lewandowskit, addig müncheni csapattársa, most azonban ellenfele, James Rodriguez ficánkolhatott. A dél-amerikai csapat mezőnyfölénye a 40. percben érett góllá: Rodriguez jobb oldalról érkező beadását, az egyedül levő Mina felhőfejessel juttatta a lengyelek kapujába.

A második félidőben a lengyeleknek kellett (volna) támadniuk, de ehelyett továbbra is a kolumbiai csapat uralta a játékot. Ami a 70. percben ismét gólt jelentett: Quintero mesteri passzát a leshatáron levő Falcao átvette, majd a hosszú sarokba lőtte. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, bár egy-egy lehetőség azért adódott az európai csapat előtt is. Ám a 75. percben végleg eldőlt minden: Jamez Rodriguez a félpályáról, a szélről indította Cuadradót, aki begyalogolt a tizenhatoson belülre és a labdát laposan begurította Szczesny kapujába. Később volt még egy Lewandowski-lövés, amit a kolumbiai kapus, Ospina tolt kapu fölé.

A H-csoportban Japánnak és Szenegálnak 4-4 pontja és plusz 1-es gólkülönbsége van, Kolumbia mostani győzelmével 3 pontos, gólkülönbsége plusz 2, míg Lengyelország pont nélküli, gólkülönbségük mínusz 4. Az utolsó fordulóban Szenegál Kolumbiával, Japán pedig Lengyelországgal csap össze csütörtökön magyar idő szerint délután 4 órakor