Letöltendőt kértek a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárára

Börtönbe küldené az ügyészség Kuna Tibort, az Orbán-kormány egyik kedvenc kommunikációs cégének vezetőjét-tulajdonosát. Emellett az okozott költségvetési kár erejéig vagyonelkobzással is sújtanák.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásával vádolják Kuna Tibort, Szijjártó Péter jó barátját, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárát. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek – írja a 444.

Kuna Tibor (és Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba) cégeivel június elején bontott szerződést a Rogán vezette propagandaminisztérium, mivel szerintük megsértették a közbeszerzési törvényt.

Őszinteségi roham?! Rogán kirúgta a gyanúba keveredett kommunikátorait

A 444.hu szúrta ki, hogy a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium csütörtökön váratlanul felmondta a szerződéseit az eddig állami megbízásokkal kitömött Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel. További érdekesség, hogy mindössze egyetlen nappal azután történt a szakítás, hogy megkötöttek velük egy milliárdos keretszerződést. Az ügy hátterében az áll, hogy kiderült, ezek a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt.

A vádirat szerint Kuna Tibor az Orbán-kormány egyik kedvenc kommunikációs cége, a Young and Partners nevében megállapodott V. Attila elsőrendű vádlottal, hogy fiktív számlákat vásárol tőle. A bűnszervezetben részt vevő cégek a Kuna által kért összegben és időpontra kiállították a számlákat, Kuna utalt, majd néhány napon belül vissza is kapta a pénzt, miután levontak 9 százalék jutalékot a „szolgáltatásért”. A gyanúsított aztán ezeket a fiktív számlákat a Young and Partnersnél arra használta, hogy csökkentse a vállalkozása által fizetendő adó összegét – tájékoztat a portál.

Kuna 2016 végén már gyanúsítottként panasszal élt, azt állította, nem követte el a terhére rótt cselekményeket. Idén márciusban a 444-nek azt állította, minden befogadott számla mögött valós gazdasági teljesítés áll.

Jó kérdés, miért volt szükség arra, hogy „rongyos” 52 milliót még pluszban lenyúljon a költségvetésből, hiszen a Young and Partners Kft. egyébként is 565 millió forint osztalékot fizetett Kuna Tibornak.

Nagyot ment a Fidesz kedvenc kommunikátora, Rogán szomszédja visszaesett

Orbánék kedvenc kommunikációs cégei pompás évet tudhatnak maguk mögött. Balásy Gyula, a kék plakátok koronázatlan királya gigantikus osztalékot vett ki, Rogán Antal szomszédján, Csetényi Csabán viszont meglátszik, hogy összerúgta a port a Fidesz felső vezetésével. A kedvenc kormánypropagandista, Balásy Gyula két cége brutális évet tudhat maga mögött. Kisebbik vállalkozása, a Lounge Design Kft.