Letöltendőt kértek a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárára

A legálisan (?) megszerzett milliárdokat egy kis adócsalásból származó pénzzel is megtoldotta volna.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, és hamis magánokirat felhasználásával vádolják Kuna Tibort, Szijjártó Péter jó barátját, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárát. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek – írja a 444.

Kuna Tibor (és Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba) cégeivel június elején bontott szerződést a Rogán vezette propagandaminisztérium, mivel szerintük megsértették a közbeszerzési törvényt.

Őszinteségi roham?! Rogán kirúgta a gyanúba keveredett kommunikátorait

A 444.hu szúrta ki, hogy a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium csütörtökön váratlanul felmondta a szerződéseit az eddig állami megbízásokkal kitömött Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel. További érdekesség, hogy mindössze egyetlen nappal azután történt a szakítás, hogy megkötöttek velük egy milliárdos keretszerződést. Az ügy hátterében az áll, hogy kiderült, ezek a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt.

A vádirat szerint Kuna Tibor az Orbán-kormány egyik kedvenc kommunikációs cége, a Young and Partners nevében megállapodott V. Attila elsőrendű vádlottal, hogy fiktív számlákat vásárol tőle. A bűnszervezetben részt vevő cégek a Kuna által kért összegben és időpontra kiállították a számlákat, Kuna utalt, majd néhány napon belül vissza is kapta a pénzt, miután levontak 9 százalék jutalékot a „szolgáltatásért”. A gyanúsított aztán ezeket a fiktív számlákat a Young and Partnersnél arra használta, hogy csökkentse a vállalkozása által fizetendő adó összegét – tájékoztat a portál.

Kuna 2016 végén már gyanúsítottként panasszal élt, azt állította, nem követte el a terhére rótt cselekményeket. Idén márciusban a 444-nek azt állította, minden befogadott számla mögött valós gazdasági teljesítés áll.

Jó kérdés, miért volt szükség arra, hogy „rongyos” 52 milliót még pluszban lenyúljon a költségvetésből, hiszen a Young and Partners Kft. egyébként is 565 millió forint osztalékot fizetett Kuna Tibornak.

Nagyot ment a Fidesz kedvenc kommunikátora, Rogán szomszédja visszaesett

Orbánék kedvenc kommunikációs cégei pompás évet tudhatnak maguk mögött. Balásy Gyula, a kék plakátok koronázatlan királya gigantikus osztalékot vett ki, Rogán Antal szomszédján, Csetényi Csabán viszont meglátszik, hogy összerúgta a port a Fidesz felső vezetésével. A kedvenc kormánypropagandista, Balásy Gyula két cége brutális évet tudhat maga mögött. Kisebbik vállalkozása, a Lounge Design Kft.